- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βαρουφάκης: Εάν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος
Τι λέει για τη δημοσκοπική πορεία του ΜέΡΑ25
Ο Γιάνης Βαρουφάκης για τα σενάρια επιστροφής Τσίπρα με νέο κόμμα και την πορεία του ΜέΡΑ25 στις δημοσκοπήσεις
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε σήμερα (15.9) στον ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε για τα σενάρια περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα με δικό του κόμμα. «Εάν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος και εκ του πονηρού», σχολίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τελικά αυτό το βήμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως «έχω πέσει τόσες φορές έξω στο παρελθόν προβλέποντας τη συμπεριφορά του Αλέξη που δεν θα προβώ σε πρόβλεψη».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις δημοσκοπήσεις και το ΜέΡΑ25
Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τη δημοσκοπική πορεία του MέΡΑ25: «οι δημοσκοπήσεις σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Είμαστε το μόνο μικρό κόμμα που φύγαμε από τη Βουλή και δεν διαλυθήκαμε». Μάλιστα, τόνισε πως είναι το μόνο που δίνει απαντήσεις στους πολίτες για το πρέπει να γίνει στον τόπο και ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί για διάφορα φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της ακρίβειας.
Στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα της κεντροαριστεράς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Να συνεργαστούμε να κάνουμε τι; Θέλουμε να είμαστε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη; Όχι. Κάποιοι από την παράταξή μας ήμασταν υπουργοί και φύγαμε, τα παρατήσαμε. Όχι γιατί δεν θέλαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, αλλά όταν σου λένε υπέγραψε εδώ και αυτό που σου λένε να υπογράψεις ξέρεις πως είναι καταστροφικό, λες όχι να πάω στην αντιπολίτευση και να το παλέψω. Κάποιοι μου λένε (για συνεργασία) για να πέσει ο Μητσοτάκης. Η συνεργασία πρέπει να γίνεται για κάποιο σκοπό. Ο σκοπός δεν μπορεί να είναι για να πέσει ο Μητσοτάκης απλά. Για να έρθει ποιος; Να ντυθεί κάποιος με διαφορετικά χρώματα και να κάνει τα ίδια πράγματα; Πρέπει να χτυπηθεί η πολιτική του Μητσοτάκη αλλά και τα αίτια του Μητσοτάκη. Και τα αίτια ήταν ο Τσίπρας. Είχαμε το μνημόνιο του ’15, μετά το μνημόνιο του ’18. Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά εφάρμοσε, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το μεταμνημόνιο του Τσίπρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.