- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Συνάντηση Πιερρακάκη με ΠΟΜΙΔΑ: Πακέτο μέτρων για ιδιοκτήτες ακινήτων και κίνητρα για μακροχρόνια μίσθωση
Με φόντο τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ
Συνάντηση Πιερρακάκη με ΠΟΜΙΔΑ: Πακέτο μέτρων για ιδιοκτήτες ακινήτων και κίνητρα για μακροχρόνια μίσθωση
Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Θάνο Πετραλιά και Γιώργο Κώτσηρα είχε το απόγευμα το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Η πολιτική ηγεσία παρουσίασε στους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ το νέο πακέτο μέτρων που αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η θέσπιση ενδιάμεσου φορολογικού συντελεστή 25%, η παράταση της μείωσης φόρου εισοδήματος για δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων έως το 2026, καθώς και η απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για τρία έτη σε κενές κατοικίες που θα μισθωθούν μακροχρόνια, εφόσον ενοικιαστούν έως το τέλος του 2026.
Παράλληλα, προβλέπεται παράταση έως το τέλος του 2026 της αναστολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, διατήρηση του περιορισμού νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων το 2026 στα τρία δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας, αλλά και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε οικισμούς έως 1.500 κατοίκους, με μείωση 50% το 2026 και πλήρη απαλλαγή από το 2027. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 1 εκατομμύριο δικαιώματα σε 12.720 οικισμούς.
Η συζήτηση, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των κατοικιών που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ κατέθεσαν τις προτάσεις τους, τις οποίες το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζει, καθώς η ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Την ΠΟΜΙΔΑ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στράτος Παραδιάς, οι αντιπρόεδροι Χαράλαμπος Τσουτρέλης, Διονύσης Χιόνης και Νάνσυ Παπαλεξανδρή, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης Κώστας Χαϊδούτης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Βάππας, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Βασιλική Παραδιά και ο γραμματέας ενημέρωσης Μάνος Κρανίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία ρύθμιση που θα την υποχρέωνε να αναγνωρίσει κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών» τονίζει ο πρωθυπουργός
Ο υφυπουργός έκανε σαφές ότι ο μετροπόντικας δεν θα ξεκινήσει αν δεν ολοκληρωθούν η μελέτη και τα πρωτόκολλα
«H Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με τους γείτονες – Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.