- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, πού μειώνεται ο ΦΠΑ - Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη από την 89η ΔΕΘ
Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού
Πού καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, πού μειώνεται ο ΦΠΑ - Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη από την 89η ΔΕΘ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την κατάργησή του μετά από έναν χρόνο σε ακριτικές περιοχές της χώρας, ενώ έκανε λόγο και για μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά.
«Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Προσθέτουμε ένα ακόμα δυνατό βέλος στη φαρέτρα μας, στη μάχη στο πρόβλημα του δημογραφικού. Στέλνουμε και μήνυμα στους νέους ότι είμαστε κοντά σας όσο μπορούμε. Θέλουμε να μπαίνετε νωρίς και εύκολα στον κόσμο της εργασίας. Οι παρεμβάσεις μας δεν σταματουν εδώ. Παρεμβαίνουμε και στην αγορά ακινήτων.
Θεσπίζουμε χαμηλότερο συντελεστή 25% για εισοδήματα από ενοίκια από 12.000-24.000 ευρώ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι αν δηλωθούν τα αληθινά ενοίκια είναι ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στη φορολογία ακινήτων.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει ότι το παραμικρό μέσο δηλωθέν ενοίκιο είναι 255 ευρώ. Αφού μειώνεται η φορολογία με τον ενδιάμεσο συντελεστή και είναι μόνιμη η επιστροφή ενός ενοικίου, πιστεύω ότι και οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες έχουν κίνητρο να δηλώνουν τα πραγματικά ενοίκια. Όταν αυτό συμβεί είμαι ανοικτός να εξετάσω και περαιτέρω μειώσεις στη φορολόγηση των ακινήτων».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση χτίζει 200 διαμερίσματα σε εκτάσεις πρώην στρατοπέδων και θα στεγάσουν κατά 25% στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το 75% συμπολίτες που δεν έχουν πρώτη κατοικία.
«Χρέος μας να κρατήσουμε ακμαία τα χωριά μας. Μειώνεται στο μισό ο ΕΝΦΙΑ από το 2026, στα χωριά μέχρι 1500 κατοίκους. Καταργείται εντελώς το 2027», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Επίσης είπε ότι μειώνεται 30% ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Να κάνουμε την πόλη πιο λειτουργική και φιλική προς τον πολίτη»
«Δεν ρισκάρουμε ζωές», τονίζει ο υπουργός - Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ασφάλεια και τις καθυστερήσεις
Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις
Τι δήλωσε η διοίκηση στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές
Τι πιστεύουν για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο και τους Patriot στην Κάρπαθο
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
«Αποδεικνύει πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι μηχανισμοί του κράτους δικαίου δεν έχουν απλώς αδυνατίσει, αλλά δεν λειτουργούν
Αυτοψία από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους
Παράταση δύο εβδομάδων, πώς «κλειδώνετε» τη μέγιστη έκπτωση φόρου
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»
«Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα;», λένε οι πρατηριούχοι
Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων για κάθε Αθηναίο πολίτη»
Για καθεστώς τραπεζικής αυθαιρεσίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε επίκαιρη ερώτησή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.