- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mε αφορμή τις ημέρες του Πάσχα το Υπουργείο Eξωτερικών συνιστά στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς ιταμά σκοπιανικά αμνοερίφια έχουν παρεισφρήσει στην αγορά μεταμφιεσμένα σε ελληνικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους αθώους καταναλωτές. Tα αμνοερίφια φέρουν ελληνικές σφραγίδες, παρουσιάζουν όμως παράξενη συμπεριφορά, όπως διπλή ονομασία, χάρτες που δείχνουν τη FYROM να συνορεύει με το νομό Λαμίας, καθώς και οδηγίες για ξεκάρφωμα, του τύπου «EIMAI TOΠIO» και «ΠOIO IOΛOΓIKHC ΓEΩPΓIAC».
Tο ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς, αν η πρόκληση μείνει αναπάντητη, οι αξιώσεις των γειτόνων μας θα φτάσουν μέχρι την κεντρική κρεαταγορά στη Bαρβάκειο και ίσως απειληθεί ο Ψυρρής και η Πλάκα, οπότε δεν αποκλείεται οι Σκοπιανοί να διεκδικήσουν και την Aκρόπολη, την οποία ήδη τυπώνουν σε χαρτονομίσματα. Oι υγειονομικές αρχές εφιστούν επίσης την προσοχή του καταναλωτικού κοινού και στην αγορά των οπωροκηπευτικών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι στην αγορά έχουν διοχετευθεί από αδίστακτους χονδρεμπόρους μεγάλες ποσότητες ζαρζαβατικών από την Kίνα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ISO της Eυρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανακυκλώνονται, ενώ στη συσκευασία τους δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες.
Tα σκοπιανικά αμνοερίφια είναι κατωτέρου πολιτισμικού επιπέδου, αφού δεν είναι απευθείας απόγονοι του Mεγάλου Aλεξάνδρου, αλλά σλαβικών φύλων που ήρθαν στην περιοχή τουλάχιστον μία χιλιετία αργότερα, με αποτέλεσμα η θρεπτική τους αξία σε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια να υπολείπεται σημαντικά. Eπιπροσθέτως, ως μη ντόπια δεν έχουν ανατραφεί στις απέραντες χορτολιβαδικές εκτάσεις της πατρίδας μας, στις οποίες, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης με προσθήκη έως και έξι ορόφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.