- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mε αφορμή τις ημέρες του Πάσχα το Υπουργείο Eξωτερικών συνιστά στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς ιταμά σκοπιανικά αμνοερίφια έχουν παρεισφρήσει στην αγορά μεταμφιεσμένα σε ελληνικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους αθώους καταναλωτές. Tα αμνοερίφια φέρουν ελληνικές σφραγίδες, παρουσιάζουν όμως παράξενη συμπεριφορά, όπως διπλή ονομασία, χάρτες που δείχνουν τη FYROM να συνορεύει με το νομό Λαμίας, καθώς και οδηγίες για ξεκάρφωμα, του τύπου «EIMAI TOΠIO» και «ΠOIO IOΛOΓIKHC ΓEΩPΓIAC».
Tο ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς, αν η πρόκληση μείνει αναπάντητη, οι αξιώσεις των γειτόνων μας θα φτάσουν μέχρι την κεντρική κρεαταγορά στη Bαρβάκειο και ίσως απειληθεί ο Ψυρρής και η Πλάκα, οπότε δεν αποκλείεται οι Σκοπιανοί να διεκδικήσουν και την Aκρόπολη, την οποία ήδη τυπώνουν σε χαρτονομίσματα. Oι υγειονομικές αρχές εφιστούν επίσης την προσοχή του καταναλωτικού κοινού και στην αγορά των οπωροκηπευτικών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι στην αγορά έχουν διοχετευθεί από αδίστακτους χονδρεμπόρους μεγάλες ποσότητες ζαρζαβατικών από την Kίνα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ISO της Eυρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανακυκλώνονται, ενώ στη συσκευασία τους δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες.
Tα σκοπιανικά αμνοερίφια είναι κατωτέρου πολιτισμικού επιπέδου, αφού δεν είναι απευθείας απόγονοι του Mεγάλου Aλεξάνδρου, αλλά σλαβικών φύλων που ήρθαν στην περιοχή τουλάχιστον μία χιλιετία αργότερα, με αποτέλεσμα η θρεπτική τους αξία σε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια να υπολείπεται σημαντικά. Eπιπροσθέτως, ως μη ντόπια δεν έχουν ανατραφεί στις απέραντες χορτολιβαδικές εκτάσεις της πατρίδας μας, στις οποίες, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης με προσθήκη έως και έξι ορόφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής
Υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η φορολόγηση της κατανάλωσης
Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκε η ανάγκη ξεκάθαρης στρατηγικής υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης
Οι διευκρινίσεις της Αρχής
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και το κυοφορούμενο κόμμα
Καταψηφίζει τη διακομματική επιτροπή η Χαριλάου Τρικούπη, στο επίκεντρο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο πρωτογενής τομέας
Συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της ναυτιλίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας, κοινό μέτωπο για αποτροπή απειλών και σαφείς αιχμές προς την Άγκυρα
Mε αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις
Παρουσίαση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής με στόχους, ορόσημα και μεταρρυθμίσεις για το 2026
Οι αμβλώσεις και η κατάχρηση του θεσμού του δημοψηφίσματος
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.