- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης προς Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»: Οι συκοφάντες δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ
Mε αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του
Γεωργιάδης προς Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας": Οι συκοφάντες δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ
Χθες, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο, σύμφωνα με ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, «κατασυκοφαντεί το νοσοκομείο».
«Ισχυρίζονται ψευδώς, ότι λόγω των έργων για τα νέα ΤΕΠ (είναι εντυπωσιακό ότι όλοι οι αριστεροκρατούμενοι σύλλογοι πολεμούν μετά μανίας τα διάφορα έργα ανακαίνισης των νοσοκομείων), στέλνουμε επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα (δεν έχουμε στείλει καμία) και ακόμη πιο ψευδώς, ότι έχουν μολυνθεί τα χειρουργεία, ενώ όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις έχουν αποδείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας επισυνάπτει στην ανάρτηση την απάντηση της Διοίκησης του νοσοκομείου και αναφέρει επί λέξει: «Προειδοποιώ τους πάντες ότι, είναι άλλο να έχουν συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, δικαίωμά τους, άλλο μετά δόλου να συκοφαντούν το ΕΣΥ για πολιτικούς σκοπούς. Η συκοφαντία είναι παράνομη πράξη και οι συκοφάντες δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ. Θα τους καλέσω να αποδείξουν τα λεγόμενα τους, εάν μπορούν, περί μόλυνσης ειδάλλως να ανασκευάσουν δημοσίως. Όποιος από εδώ και μπρος συκοφαντεί το ΕΣΥ και άρα πλήττει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών του, διασύροντας τον κόπο των χιλιάδων εργαζομένων του, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου και θα φύγει από το ΕΣΥ».
Στην ανακοίνωση-απάντησή της στο Σύλλογο εργαζομένων, η Διοίκηση του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» απορρίπτει ως ανακριβείς και ατεκμηρίωτους τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα επισημαίνει:
1. Μεταφορά χειρουργείων - Η προσωρινή μετεγκατάσταση έγινε μετά από πολύμηνο σχεδιασμό, συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα, έγκριση της 1ης ΥΠΕ και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
2. Περιστατικό UV λάμπας - Διερευνήθηκε άμεσα, δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και εφαρμόστηκαν όλες οι συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας. Σύμφωνα με το πόρισμα της 08/05/2025, το συμβάν οφείλεται σε ακούσια ενεργοποίηση βακτηριοκτόνου λαμπτήρα υπεριώδους ακτινοβολίας σε χειρουργική αίθουσα του ΓΝΑ «Η Ελπίς». Πριν από την επαναλειτουργία της αίθουσας, πραγματοποιήθηκαν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι από τον Τεχνικό Ασφαλείας του ΓΝΑ «Η Ελπίς» και τους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.
3. Λειτουργία εξοπλισμού - Όλος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και τα ακτινολογικά μηχανήματα λειτουργούν μόνο μετά από πιστοποιημένο έλεγχο και μετρήσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
4. Καταγγελίες για ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές - Ο μέσος χρόνος αναμονής για χειρουργείο είναι έως 4 μήνες. Δεν έχει χρειαστεί καμία παραπομπή σε ιδιωτική κλινική.
5. Θέμα Aspergillus και πόρισμα ΕΟΔΥ - Κατά το διάστημα εκτέλεσης του έργου έχει καταγραφεί μόνο ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό (Μάιος 2025) σε χρόνιο, βεβαρημένο ογκολογικό ασθενή. Η ασθενής Κ.Κ, που νοσηλεύθηκε στις 21/07/2025, δεν διαγνώστηκε με ασπεργίλλωση· συνεπώς, δεν τεκμηριώνεται δεύτερο κρούσμα και δεν υπάρχουν ενδείξεις διασποράς του μύκητα. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε αυτοψία στις 17/07/2025 και με το υπ' αριθμ. πρωτ. 14302/21-07-2025 πόρισμά του καθόρισε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί πλήρως.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.