- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί πλέον σε μια αδιέξοδη πολιτική επιβίωσης
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν απλώς η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε αποδρομή. Το φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η μεθόδευση με τις επιστολικές ψήφους για την απόρριψη σύστασης προανακριτικής επιτροπής δεν είναι μια "ατυχής στιγμή"» υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρό του στην Εφημερίδα των Συντακτών και προσθέτει ότι «αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει απωλέσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και γι' αυτό, καταφεύγει σε πρακτικές, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας και υπονομεύουν τον σεβασμό στη Βουλή των Ελλήνων».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει πως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ «αποκαλύπτει με τον πιο ωμό τρόπο αυτό που η πλειονότητα της κοινωνίας γνωρίζει εδώ και καιρό: το σύστημα του Μαξίμου έχει αναγάγει τη συγκάλυψη και τον κυνισμό σε βασικές του πολιτικές αρχές» και συμπληρώνει ότι «ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας για ακόμη μια φορά της γνωστής αλαζονείας: προσπάθεια αποπροσανατολισμού, απροκάλυπτη μετάθεση ευθυνών και -το πιο εξοργιστικό- απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, με μοναδικό σκοπό την ατιμωρησία υπουργικών στελεχών».
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης θεωρεί ιδιοκτησία του την εξουσία
Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει πως «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο ενός Πρωθυπουργού που λειτουργεί σαν να μην οφείλει λογαριασμό σε κανέναν. Που θεωρεί ιδιοκτησία του την εξουσία. Που προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών».
Επιπροσθέτως ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει πως «ο Πρωθυπουργός, που κάποτε διαφήμιζε την εικόνα του "μεταρρυθμιστή", έχει εγκλωβιστεί πλέον σε μια αδιέξοδη πολιτική επιβίωσης. Φοβάται τον διάλογο, αποφεύγει τις δύσκολες ερωτήσεις, αρνείται κάθε έλεγχο. Όσο όμως κρύβεται πίσω από την αυλή του Μαξίμου, τόσο θα μεγαλώνει η απόσταση από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας».
Ασκεί δριμεία κριτική με αφορμή όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία στη Βουλή για την Προανακριτική, επισημαίνοντας πως συνιστούν «περιφρόνηση προς κάθε έννοια δημοκρατικής λογοδοσίας, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη δυσώδη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τα σκάνδαλα των υποκλοπών έως τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από τις απευθείας αναθέσεις μέχρι τις απεντάξεις έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη διακατέχεται από μια έντονη δυσανεξία στη διαφάνεια. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που ζητούνται εξηγήσεις, η απάντηση είναι είτε ένοχη σιωπή είτε επίθεση προς εκείνους που τολμούν να ελέγξουν την εξουσία».
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν απλώς η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Πρωθυπουργός έδειξε πως δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους αγρότες που περιμένουν τις πληρωμές τους, ούτε για την κοινωνία που ζητά αξιοκρατία. Το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί είναι πώς θα διατηρήσει ένα ασφυκτικό σύστημα ελέγχου στο κράτος, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την απαξίωση των θεσμών», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης και καταλήγει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βουλιάζει σε μια παρακμή που όμοιά της είναι δύσκολο να βρεθεί σε περιόδους δημοκρατικής ομαλότητας. Δεν πρόκειται απλώς για πολιτική αποτυχία· είναι μια βαθιά ηθική παρακμή. Όταν η χώρα αντιμετωπίζεται σαν λάφυρο και οι πολίτες σαν ενοχλητικοί θεατές, τότε μιλάμε για καθεστωτικές νοοτροπίες από ένα συγκεντρωτικό σύστημα εξουσίας που έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.