- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις εργασίας - Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική αδικία από την ανεργία
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την τελευταία έκθεση του ΕΡΓΑΝΗ
Μητσοτάκης: «Ο πρωταρχικός στόχος μας όταν αναλάβαμε το 2019 για δυναμική ανάκαμψη των επενδύσεων και της απασχόλησης, πλέον επιτυγχάνεται»
Σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική αδικία από την ανεργία και τις ανισότητες που αυτή προκαλεί. Για αυτό και υποδέχθηκα με μεγάλη ικανοποίηση τα στοιχεία από την τελευταία έκθεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, στην οποία καταγράφεται ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις απασχόλησης».
«Ο πρωταρχικός στόχος που θέσαμε ως κυβέρνηση όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας το 2019 για δυναμική ανάκαμψη των επενδύσεων και της απασχόλησης, πλέον επιτυγχάνεται. Προφανώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει από μόνο του ή με έναν αυτόματο πιλότο, αλλά το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουμε στην οικονομία και την αγορά εργασίας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και σημείωσε: «Με τη δραστική μείωση φόρων και εισφορών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Με τα ισχυρά κίνητρα για νέες επενδύσεις και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και κατάρτισης, ιδίως για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες, οι νέοι, τα άτομα με αναπηρία και οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν.
Η βελτίωση αυτή αποτελεί μια συλλογική μας κατάκτηση. Η Ελλάδα προοδεύει, σε πολύ ταραγμένους καιρούς που δοκιμάζουν μεγαλύτερες και ισχυρότερες οικονομίες από τη δική μας.
Και η πρόοδος δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Πλέον, 3 στους 4 εργαζόμενους απασχολούνται σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Μια αύξηση 10 μονάδων από το 2019, όταν οι θέσεις μερικής απασχόλησης ήταν σημαντικά περισσότερες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Μαζί με την ψηφιακή κάρτα εργασίας που προστατεύει 1,9 εκατομμύρια εργαζόμενους από την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, δημιουργούμε μέρα με τη μέρα μια πιο δίκαιη και καλύτερα αμειβόμενη αγορά εργασίας, με στόχο τα 950 ευρώ κατώτατο μισθό και τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό έως το 2027. Το είπαμε και το κάνουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει «την σκόπιμη αλλοίωση των λεγομένων της»
Στο πρώτο «The India - EUForum» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συζήτηση του υπουργού Οικονομίας με τον διάσημο πολιτικό φιλόσοφο του Χάρβαρντ Μάικλ Σαντέλ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τα επίσημα στοιχεία της Eurostat
«Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες υπάρχουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε από τα Ιωάννινα τις 7 προτάσεις - ρήξεις για το μέλλο της περιφέρειας
«Εμπνεόμαστε από τον Ούλοφ Πάλμε, από τον Μπέρνι Σάντερς, από τον Μπαράκ Ομπάμα»
«Οι ευθύνες θα ζητηθούν και θα αποδοθούν» σημειώνει
Οι παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το ΙΝΕΒΙΔΙΜ
Το σχέδιο συνοδεύεται από επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – χιουμοριστική αναφορά στη βροχή του Παρισιού
Από ποιο κόμμα συζητείται η υποψηφιότητά του
Yπενθυμίζει τη θητεία της στη Γενική Γραμματεία Εργασίας τόσο την περίοδο 2011–2015
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρώην υπουργό Οικονομικών - Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις
Οι δυσκολίες των πλειοψηφιών δεν αναιρούν την αξία της δημόσιας συζήτησης για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε φωτογραφία της Lady Gaga από το «American Horror Story» με τα αρχεία Επστάιν και δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τίποτα
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.