- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Μητσοτάκης: Κλείνουμε τα αυτιά στην τοξικότητα και εργαζόμαστε σκληρά
Περιοδεία του πρωθυπουργού στις Βόρειες Σποράδες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Σκιάθο, όπου είδε επί τόπου τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
«Κλείνουμε τα αυτιά στην τοξικότητα και εργαζόμαστε σκληρά για να λύνουμε προβλήματα», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Σκιάθο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια και να κλείνουμε θα έλεγα τα αυτιά μας στις φωνές πόλωσης και τοξικότητας, οι οποίες ειδικά στις μικρές τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Κρατήστε όσο γίνεται μακριά τον τοπικό δημόσιο διάλογο από τις εντάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αν μπορώ να σας δώσω έτσι μία παρότρυνση. Η δικιά μας η δουλειά είναι επίσης να κλείνουμε τα αυτιά στην τοξικότητα, να βάζουμε το κεφάλι κάτω, να εργαζόμαστε σκληρά και να λύνουμε προβλήματα, τα οποία για μας μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά για σας είναι εξαιρετικά σημαντικά».
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίζεται κάθε χρόνο το πρόγραμμα ανακαίνισης σχολικών κτηρίων «Μαριέττα Γιαννάκου» ανακοίνωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, όπου ενημερώθηκε και είδε επί τόπου τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».
Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο», τονίζοντας ότι «αντίστοιχα έργα γίνονται σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, αποτελώντας ουσιαστικό αποτύπωμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε παράλληλα στο Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κάνει ξενάγηση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στις νότιες Αιγαίο.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό της Σκιάθου προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.
Είναι, όπως είπε ο Δήμαρχος, το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο κατασκευασμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά ουδέποτε συντηρημένο.
Εδώ για πρώτη φορά γίνεται μια ουσιαστική συντήρηση που αφορά στους χώρους υγιεινής, τα επιχρίσματα στους εξωτερικούς χώρους, τα γήπεδα, έτσι ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά να υποδεχθεί τα παιδιά της Σκιάθου σε ένα σχολείο το οποίο θα είναι ουσιαστικά ανακαινισμένο.
Θέλω να θυμίσω ότι ανακατασκευάζονται 430 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια από το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου, το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω τη δέσμευση της κυβέρνησης το πρόγραμμα αυτό να συνεχίζεται κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι και να κάνω και πάλι μια έκκληση στους μεγάλους δωρητές να συνδράμουν και αυτή την προσπάθεια του κράτους, έτσι ώστε να αυξηθεί η οικονομική περίμετρος του προγράμματος και να μπορούμε να εντάσσουμε όλο και περισσότερα σχολεία σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ανακατασκευών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.