Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν χρειαστεί θα γίνουν και κατασχέσεις
«Τα χρήματα που ελήφθησαν παρανόμως θα επιστραφούν», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κ. Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν χρειαστεί θα γίνουν και κατασχέσεις – Τα χρήματα που ελήφθησαν παρανόμως θα επιστραφούν
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αδυναμία επιστροφής χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν εισπραχθεί παράτυπα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.
«Αν χρειαστεί θα φτάσουμε κι εκεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στον απόηχο της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κάθε παθογένεια που έρχεται από το παρελθόν.
Σημείωσε ότι η ομάδα που έχει συσταθεί από την Οικονομική Αστυνομία και συμμετέχει η ΑΑΔΕ αλλά και στελέχη του ΥΠΑΑΤ, έχει αντλήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει διασταυρωτικούς ελέγχους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που ελήφθησαν παράνομα.
Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η ομαλή ροή των πόρων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών αλλά «μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις από την στιγμή που, παραδείγματος χάριν, γίνεται η άντληση των στοιχείων από την Οικονομική Αστυνομία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προφανώς μια σειρά πληρωμών που είχε προγραμματιστεί από το τέλος του μήνα έχει καθυστερήσει για κάποιες μέρες».
Απαντώντας για το ζήτημα της Εξεταστικής υπογράμμισε ότι η ΝΔ αποδεικνύει ότι σε όλα τα θέματα επιλέγει να κάνει θεσμική προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν υποκρισία αν κάποιος υποστηρίξει ότι τα προβλήματα εστιάζονται μόνο στις περιόδους που έχει διερευνήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ότι μέσω της Εξεταστικής θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν, σημειώνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις δικές της.
Για το θέμα της ευλογιάς των προβάτων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε υπευθυνότητα από όλους στην τήρηση των μέτρων που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και μάλιστα με κλιμάκιο επικεφαλής του οποίου είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλία.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η αποζημίωση ανά ζώο από 85 ευρώ που ήταν προ Daniel και 150 ευρώ μετά τον Daniel, έχει ανέβει στα 250 ευρώ. Είπε επίσης ότι, λόγω κοινοτικής οδηγίας, επειδή η ζωονόσος βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει καθυστερήσει η ανασύσταση κεφαλαίου και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.