Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Πολιτεία αντιπαρατάσσει στην απειλή της φωτιάς τις περισσότερες δυνάμεις που είχαμε ποτέ
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην τελετή παράδοσης 164 νέων οχημάτων στην Πυροσβεστική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για την παράδοση 164 νέων οχημάτων στην Πυροσβεστική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα (18.7) στο ΟΑΚΑ για την τελετή παράδοσης 164 νέων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τα 164 οχήματα συνολικής αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα παντός εδάφους, εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, καθώς και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού.
«Είμαστε στην καρδιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου που αποδεικνύεται και αυτή μία από τις πιο δύσκολες. Η Πολιτεία αντιπαρατάσσει στην απειλή της φωτιάς τις περισσότερες δυνάμεις που είχατε ποτέ. 18.000 Πυροσβέστες, πάνω από 1500 δασοκομάντος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Έχουμε στη διάθεση μας 85 αεροσκάφη, πάνω από 80 drones και σχεδόν 4000 οχήματα διαφορετικού τύπου και όπως βλέπετε στο δυναμικό αυτό εντάσσονται ακόμα 164 πυροσβεστικά μέσα. Να τονίσω ότι τα οχήματα που βλέπετε είναι μόλις το 1/10 από τα 1400 συνολικά οχήματα που θα ενισχυθούν την Πυροσβεστική μέσω του προγράμματος ”ΑΙΓΙΣ”. Τα 296 θα έρθουν τους επόμενους μήνες και ακόμα 331 θα προστεθούν στον στόλο της Πυροσβεστικής το 2026. Αυτά τα νούμερα μας δίνουν μία αίσθηση για το πόσο έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική από το 2019 και μετά».
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η πρόληψη είναι αυτή η οποία τελικά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες μας λένε ότι τις φωτιές του καλοκαιριού τις σβήνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα». Τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία αξιοποιώντας και ευρωπαϊκούς πόρους έχει προχωρήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πρόληψης μ' έναν τρόπο εξαιρετικά οργανωμένο δαπανώντας πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε καθαρισμούς δασών, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στη γενικότερη προσπάθεια πρόωρης παρέμβασης ώστε οι φωτιές του καλοκαιριού να έχουν λιγότερο καταστροφικό αποτύπωμα.
«Η κλιματική κρίση έχει έρθει για να μείνει. Εμείς το γνωρίζουμε καλά και γνωρίζουμε καλά ότι η πρόκληση αυτή δεν είναι μία πρόκληση εθνική αλλά μία πρόκληση ευρωπαϊκή» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα μας στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας ότι όταν μιλάμε για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν πρέπει μόνο να φροντίζουμε πώς θα μειώσουμε τις εκπομπές μας και πώς θα φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα το 2050 αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα ασφαλίσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες το 2025. Υπογράμμισε στο σημείο αυτό τη σημασία της προσαρμογής στην κλιματική κρίση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύζυγος του πρωθυπουργού χειρουργήθηκε και στα δυο χέρια από τον Εμμανουήλ Φανδρίδη, διευθυντή του ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
«Μεγάλη μου τιμή μια τρίτη θητεία», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Η νέα viral δήλωση του στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Τέλος η λάσπη» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και στέλεχος του κόμματος Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου
Mε αφορμή το σύνθημα «Το Αύριο Τώρα»
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Τι πρέπει να προσέξετε για μην πέσετε σε παγίδα κατά τις αγορές της
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά Ταμείο
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την παρέμβαση της Πυροσβεστικής
«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και το τελευταίο Τμήμα της Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει «την σκόπιμη αλλοίωση των λεγομένων της»
Στο πρώτο «The India - EUForum» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συζήτηση του υπουργού Οικονομίας με τον διάσημο πολιτικό φιλόσοφο του Χάρβαρντ Μάικλ Σαντέλ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τα επίσημα στοιχεία της Eurostat
«Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες υπάρχουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.