- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΥΠΑ: Πάνω από 400 προσλήψεις με επιδότηση έως 14.220 ευρώ σε περιοχές απολιγνιτοποίησης
Ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας μέσω προγράμματος στήριξης
419 άνεργοι προσλήφθηκαν μέσω νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ με επιδότηση έως 14.220 € σε περιοχές που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση.
Συνολικά 419 άνεργοι έχουν προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω της νέας δράσης απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (ΔΑΜ) της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης (και όμορων Δήμων Τρίπολης, Οιχαλίας και Γορτυνίας), που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.
Το νέο «ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, λόγω της απολιγνιτοποίησης στα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ) Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης» της ΔΥΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 10,7 εκατ. ευρώ, επιχορηγεί επιχειρήσεις για τη δημιουργία συνολικά 1.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων.
Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και κυμαίνεται από το 70% του μισθού και των εισφορών για τους κοινούς ανέργους (829,50 ευρώ μηνιαία, 9.954 ευρώ συνολικά) έως 100% για τους ανέργους που εμπίπτουν στον ορισμό του ΔΑΜ (1.185 ευρώ μηνιαία, 14.220 ευρώ συνολικά), δηλαδή όσοι είχαν απασχοληθεί οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε παρακμάζοντες (ενδεικτικά: βασικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης λιγνίτη, δραστηριότητες συμβατικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.) και μετασχηματιζόμενους τομείς (ενδεικτικά: δραστηριότητες διανομής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας).
Την τελευταία πενταετία, η ΔΥΠΑ, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΜ, έχει υλοποιήσει πλήθος δράσεων απασχόλησης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία, ενισχύοντας σημαντικά την αγορά εργασίας και την κοινωνία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πάνω από 16.300 άνεργοι βρήκαν εργασία, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ, εκ των οποίων 61% γυναίκες, 51% νέοι (έως 29 ετών) και 37% μακροχρόνια άνεργοι. Επιπλέον, 21.228 άνεργοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν σε δράσεις κατάρτισης, εκ των οποίων 68% γυναίκες και 21% νέοι.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνική συμμετοχή, με τη συνολική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 10.726.800 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/active-employment-policies.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.