- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσοι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα - Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB
Τι απαντούν οι πολίτες σε αντίστοιχη ερώτηση για τον Αντώνη Σαμαρά
Οι τάσεις της MRB για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις τάσεις της MRB για το πολιτικό σκηνικό, την πιθανή δημιουργία νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB, το 26,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα, σε αντίστοιχη ερώτηση, ένα πιθανό κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει το 15,8%.
Συγκεκριμένα, στην έρευνα, οι πολίτες ρωτήθηκαν πόσο πιθανό είναι να ψήφιζαν ένα κόμμα με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό. Το 26,9% απάντησε θετικά —18,2% «μάλλον ναι» και 8,7% «σίγουρα ναι»— ενώ το 67,2% απάντησε αρνητικά (16% «μάλλον όχι» και 51,2% «σίγουρα όχι»).
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των ευρημάτων, το γεγονός ότι το 26,9% δηλώνει προθυμία ψήφου σε σενάριο νέου κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί πολιτικό κεφάλαιο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες τάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 5-6%.
Ακόμη, προκύπτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί εκλογικό πυρήνα 15,8%. Συγκεκριμένα, το 15,8% δηλώνει ότι θα ψήφιζε «σίγουρα» (3%) ή «μάλλον» (12,8%) ένα κόμμα υπό την ηγεσία του, ενώ το 79,6% απαντά αρνητικά — με 16,6% «μάλλον όχι» και 63% «σίγουρα όχι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.