- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρούτσης: Το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό με διαφάνεια και νομιμότητα
Τι είπε για το θέμα του φάιναλ φορ
Βρούτσης: «Εθνικό ζήτημα η διεκδίκηση του φάιναλ φορ – Το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό με διαφάνεια και νομιμότητα
Την αισιοδοξία του ότι το φάιναλ φορ της Euroleague για το 2026 θα καταλήξει στην Αθήνα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του στο κανάλι Action 24, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης ως «εθνικό ζήτημα». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό», στην περίπωση που υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά.
Παράλληλα, o Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και στην πορεία της παραχώρησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και θεσμική σοβαρότητα λόγω της σημασίας του θέματος.
Αναλυτικά:
Για το φάιναλ φορ του 2026: «Αισιοδοξούμε, ελπίζουμε και θέλουμε να γίνει στην Αθήνα. Είναι το αίτημα που έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση, πριν από μερικές μέρες. Δώσαμε ακριβώς το ποσό που απαιτεί για να γίνει η διοργάνωση. Είμαστε σε όλα συνεπείς. ΤΟ ΟΑΚΑ είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης με 18.500 θεατές. Η επίτευξη του φάιναλ φορ στην Αθήνα είναι εθνικό ζήτημα, ενώνει όλο το μπάσκετ και όλο τον ελληνικό αθλητισμό».
Για το αν υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά στην EuroLeague: «Δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό. Η τοποθέτησή μας είναι συγκεκριμένη. Αν επιλεγεί το Βελιγράδι, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, εντάξει, αλλά εμείς θέλουμε την Αθήνα. Θα επιλέξουν οι αρμόδιοι».
Για το ΣΕΦ: «Το ΣΕΦ θα πάει στον Ολυμπιακό. Είμαστε στις τελικές διαβουλεύσεις. Πρέπει να συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια, καθώς ένα τόσο σοβαρό γεγονός, δεν είναι κάτι απλό. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι αξίες, είναι αθλητισμός, αλλά πίσω από τον Ολυμπιακό του μπάσκετ είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε ενέργεια που θα κάνουμε. Όλα θα γίνουν στο πλαίσιο που πρέπει με νόμιμο τρόπο και διαφάνεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.