- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άννα Διαμαντοπούλου: Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Εργασίας - Στο επίκεντρο παιδική φτώχεια και ΑΙ
Συζητήθηκαν επίσης η έκθεση Ντράγκι και αλλά κοινωνικά ζητήματα
Άννα Διαμαντοπούλου: Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Εργασίας - Στο επίκεντρο παιδική φτώχεια και ΑΙ
Με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Εργασίας Roxana Minzatu συναντήθηκε στις Βρυξέλλες η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση και υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι προσπάθειας της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις τεκτονικές αλλαγές στις συνθήκες και τους όρους εργασίας, τις επιδράσεις της τεχνητής νοημοσύνης που θα εξαλείψει ολόκληρα επαγγέλματα, και τη μείωση της παιδικής φτώχειας.
Η Ευρωπαία επίτροπος ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες όσον αφορά την ανάγκη των 27 χωρών της ΕΕ να δώσουν έμφαση από το σχολείο στις δεξιότητες που θα είναι αναγκαίες στη νέα εποχή.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου -που είχε αναλάβει το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το διάστημα 1999-2004- κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η ΕΕ «σε ένα επίπλαστο δίλημμα μεταξύ επενδύσεων στην άμυνα και στο κοινωνικό κράτος», και να φροντίσει να μην μείνουν και άλλο πίσω οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Υπογράμμισε ότι «παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις, το ποσοστό των παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από 19,5% το 2021 σε 24,8% το 2023, και παραμένει ανησυχητικά υψηλό στο 24,2% το 2024. Η πορεία αυτή απειλεί άμεσα τους στόχους του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και υπονομεύει την υπόσχεση για διαγενεακή ισότητα».
Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα προβλήματα των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων, που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας σε όλη την ΕΕ και το ποσοστό αυτό αυξάνεται διαρκώς, δίχως πολιτική βούληση άμβλυνσής του.
Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι για να μπορούν να ενσωματωθούν στις πολιτικές προτεραιότητες της ένωσης η έκθεση Διαμαντοπούλου για το Κοινωνικό Κράτος, όπως και η έκθεση Ντράγκι, που αμφότερες δίνουν έμφαση στα παραπάνω ζητήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.