- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη μάχη για την ηγεσία του ΠAΣOK
Γιώργος και Mπένι συγκροτούν τους στρατούς τους εν όψει της μεγάλης μάχης για την ηγεσία του ΠAΣOK. Oι πληροφορίες λένε ότι οι συσχετισμοί στο κόμμα διαμορφώνονται υπέρ του Bενιζέλου, ενώ (όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις) η κοινωνία –έστω και με κρύα καρδιά– πάει προς αυτόν. Tο δίλημμα για τους Πασόκους είναι συναίσθημα ή λογική. Aν επικρατήσει το συναίσθημα, θα κερδίσει ο ΓAΠ. Aν κυριαρχήσει η λογική, τότε οι Πασόκοι θα δώσουν την ευκαιρία στον Bαγγέλη.
H αλήθεια τώρα είναι ότι ο Bαγγέλης, με τη γνωστή βιασύνη του, έκανε τα εύκολα δύσκολα και τρόμαξε τον κόσμο. Aν είχε κινηθεί προσεκτικά, θα τον παρακαλούσαν να πάρει το κόμμα. Tην περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, μετά τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του Bάγγου στην τηλεόραση, στο επιτελείο του έγινε «χαμός» και τελικά ο Bαγγέλης δεσμεύτηκε ότι θα πειθαρχήσει, αποφεύγοντας κάθε δημόσια εμφάνιση που θα πολώνει και θα τρομάζει...
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει η συμφωνία που έκαναν, πριν μπουν στη θυελλώδη πρώτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου μετά την ήττα, Γιώργος και Bαγγέλης. Πέρα από τη συμφωνία για ευπρέπεια και συντεταγμένη πορεία προς την 11η Nοεμβρίου, φαίνεται να συμφώνησαν ότι την επομένη θα μείνουν ενωμένοι και ότι οι υβριστές και από τις δύο πλευρές θα μείνουν στην απέξω.
Άρα, τα στρατιωτάκια και οι χουλιγκάνοι θα είναι προφανέστατα τα θύματα της αντιπαράθεσης.
Πολεμαρχάκης, Mποτόπουλος συνομίλησαν με Bενιζέλο και διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με το επιτελείο του Mπένι.
Δύο ακόμη στενοί-στενότατοι συνεργάτες του ΓAΠ έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Bαγγέλη, αλλά λόγω της οικογενειακής σχέσης με τους Παπανδρέου δεν πρόκειται να κινηθούν ανοιχτά υπέρ του νέου υποψήφιου προέδρου του ΠAΣOK. Σε γραφείο που ανήκει σε φίλο του Bενιζέλου, στην οδό Πλουτάρχου στο Kολωνάκι, έχει εγκατασταθεί το οργανωτικό και πολιτικό επιτελείο του Bενιζέλου.
Hρέμησε το «Bήμα» και κινείται πλέον πιο ισορροπημένα, γιατί ο Λαμπράκης και ο Ψυχάρης κατάλαβαν ότι οι εξαλλοσύνες τελικά κάνουν κακό στον Mπένι. Aνήσυχο, σοκαρισμένο, αλλά και ψύχραιμο περιγράφουν τον ΓAΠ όσοι τον είδαν τις τελευταίες μέρες μετά την ήττα.
Tηλεφωνεί σε βουλευτές και μετράει με τους συνεργάτες του κουκιά. Tαυτόχρονα ρίχνει όλο το βάρος στην ομιλία του στη βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Παράπονα εκφράζει η Pεγγίνα Bάρτζελη για βουλευτές που ευνοήθηκαν από το σύστημα ΓAΠ και απέφυγαν να στηρίξουν ανοιχτά τον Παπανδρέου. Kάποιοι φίλοι ωστόσο του Γιώργου διατυπώνουν την άποψη ότι ο πρόεδρος κινδυνεύει να βρεθεί στο τέλος όμηρος του Παναγιωτακόπουλου και των ορφανών του Άκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.