- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης από «Άγιο Σάββα»: Το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά προοδεύει και γίνεται καλύτερο
«Προσφέρει στους ασθενείς πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου»
Γεωργιάδης από «Άγιο Σάββα»: Το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά προοδεύει και γίνεται καλύτερο
Με αφορμή την πετυχημένη διαδικασία διαπίστευσης από τον Οργανισμό των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Ινστιτούτων του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ο Άδωνις Γεωργιάδης,τόνισε ότι «το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά προοδεύει και γίνεται καλύτερο».
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε σχετική ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ: «Η διαπίστευση από τον OECI αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά και αναγνωρισμένα πρότυπα ποιότητας στην Ευρώπη για τα Κέντρα Καρκίνου».
Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία διαπίστευσης από τον Οργανισμό των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Ινστιτούτων (OECI - Organisation of European Cancer Institutes).
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 13, 2025
Η διαπίστευση από τον OECI αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά… pic.twitter.com/LFqQLQj4hH
Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία διαπίστευσης από τον Οργανισμό των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Ινστιτούτων (OECI - Organisation of European Cancer Institutes).
Η διαπίστευση από τον OECI αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά και αναγνωρισμένα πρότυπα ποιότητας στην Ευρώπη για τα Κέντρα Καρκίνου. Αφορά όχι μόνο την παροχή κλινικών υπηρεσιών, αλλά και την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της έρευνας, της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών. Το γεγονός ότι ένα ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο – και μάλιστα ο «Άγιος Σάββας» – πέτυχε αυτή τη διάκριση, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η διαπίστευση αυτή αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο ανταποκρίνεται στα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Παράλληλα, ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω διεθνείς συνεργασίες, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα και, κυρίως, προσφέρει στους ασθενείς πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ισότιμες με εκείνες των κορυφαίων ογκολογικών κέντρων της Ευρώπης.
Η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συστηματική προσπάθεια του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου – ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλες μονάδες υγείας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αριστεία μπορεί να επιτευχθεί και στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί και η οικονομική στήριξη του Υπουργείου με 2.000.000 μέσω του ΠΔΕ μια στήριξη που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των ασθενών, την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων και τη διεθνή εικόνα του συστήματος υγείας της χώρας. Συγχαίρω για την τεράστια αυτή επιτυχία ειδικά την κ. Όλγα Μπαλαούρα ως διοικήτρια του «Αγίου Σάββα» ξεκίνησε αυτή την διαδικασία και τους διάδοχους της Διοικητές του Νοσοκομείου κ. Καρανδρέας και Κ. Φασιανό.
Όχι λοιπόν το ΕΣΥ δεν Καταρρέει αλλά προοδεύει και γίνεται καλύτερο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση κινείται εντός ευρωπαϊκών κανόνων – Μοίρασμα πλεονασμάτων με μέτρο και προσοχή
Η πρέσβης των ΗΠΑ υπογράμμισε την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξήγγειλε νέες συμφωνίες σε ενέργεια, άμυνα και τεχνολογία
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Στόχος η εκπαίδευση γονέων για την προστασία των ανηλίκων από εθιστικές συμπεριφορές, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Άνοδος παραβατικότητας στο 29,7%, πρωταγωνιστούν συνεργεία και μεταφορές το 2025
Προειδοποίηση για ενέργεια και πληθωρισμό - Αν συνεχιστεί η κρίση στα Στενά του Ορμούζ
Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό που έγινε στη χώρα το 2015», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης
Η αντιπολίτευση υπερψήφισε όλες τις άρσεις ασυλίας
«Θα είμαι εκεί έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.