- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Αναβλήθηκε για τις 15 Οκτωβρίου η δίκη για το βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Κατηγορούμενοι είναι στέλεχoς της εταιρείας Interstar καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ
Δικηγόροι των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, είχαν ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης της και τη συνέχισή της εντός Ιουνίου
Για τις 15 Οκτωβρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας για την υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Την αναβολή της υπόθεσης ζήτησαν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ οι δικηγόροι των οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, είχαν ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης της και τη συνέχισή της εντός Ιουνίου.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι στέλεχoς της εταιρείας Interstar, που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την επιτήρηση μέσω καμερών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και ειδικότερα ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, και ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού την περίοδο του δυστυχήματος.
Η δίκη γίνεται γιατί δεν προσκομίστηκαν στο εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα, τα βίντεο που είχε ζητήσει από το τμήμα της σιδηροδρομική διαδρομής Θεσσαλονίκης – Λάρισα, καθώς και από τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι για το μεν στέλεχος της Interstar η υπεξαγωγή εγγράφων και η απείθεια, κατ’ εξακολούθηση, για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων και απείθεια κατ’ εξακολούθηση και για τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.