Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης για το περιστατικό στο Τζάννειο: Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη

Μια γυναίκα δέχθηκε μετάγγιση από διαφορετική ομάδα αίματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης:
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης για το περιστατικό στο Τζάννειο

Εντολή να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθεί το Τζάννειο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις αίματος, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό με την μετάγγιση σε ασθενή με διαφορετική ομάδα αίματος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει επίσης ότι για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και από το νοσοκομείο διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. «Εύχομαι περαστικά στην ασθενή και ειλικρινή συγγνώμη από αυτήν και την οικογένεια της». 

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

«Για το χθεσινό εξαιρετικά σοβαρό περισταστικό σφάλματος, ενός νοσηλευτού του Τζανείου Νοσοκομείου, όταν διαπιστώθηκε χθες η Διοίκηση αμέσως διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού, κλήθηκε ο εισαγγελεύς για το ποινικό σκέλος και εγώ ζήτησα από τον ΟΔΙΠΥ να ξεκινήσει έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθεί το νοσοκομείο και το ΕΚΕΑ να διερευνήσει το περιστατικό. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή και ειλικρινή συγγνώμη από αυτήν και την οικογένεια της».

Η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση από τον νοσηλευτή στο Τζάνειο, βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης, όταν ο νοσηλευτής φέρεται να μπέρδεψε τις δυο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο θάλαμο που χρειαζόταν να γίνει η μετάγγιση αίματος.

Ο νοσηλευτής έδωσε λάθος ομάδα αίματος στην 62χρονη, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να νοσηλεύεται με σοβαρές βλάβες, διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY