- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κακλαμάνης: Νοσοκομειακή περίθαλψη σε παιδιά της Γάζας αποφάσισε η Βουλή
Συνάντηση του πρόεδρου της Βουλής με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα
«Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του πολέμου», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Την απόφαση της Βουλής να παράσχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε 10 παιδιά από τη Γάζα, καθώς και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Παλαιστίνης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νικήτας Κακλαμάνης, στον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Yussef Dorkhom.
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη με τον Πρέσβυ της Παλαιστίνης στην Ελλάδα
— Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων (@Parliament_GR) May 29, 2025
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβυ της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Yussef Dorkhom.
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ανησυχία… pic.twitter.com/RtI9X8ps6w
Στην συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την ανησυχία του για την επέκταση των εχθροπραξιών που σημειώνονται στη Γάζα και για τον υψηλό αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό.
«Είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της εκεχειρίας, ώστε να διασφαλισθεί η απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων και να προστατευθούν οι ζωές του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.
Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης του μετέφερε την επιθυμία στήριξης των παιδιών στη Γάζα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, «τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του πολέμου», όπως είπε, ανακοινώνοντας «την απόφαση παροχής ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε 10 παιδιά από τη Γάζα, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό, την ευαισθητοποίηση του ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό».
Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε «την πρόθεση της Βουλής να σταλεί, κατόπιν συνεννόησης με τον διπλωματικό σύμβουλο Κ. Οικονομίδη, ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Παλαιστίνης, μόλις ανοίξει με ασφάλεια ο ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα».
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της παλαιστινιακής Αρχής, Yussef Dorkhom, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την ευκαιρία που του δίνεται να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μεγάλης κλίμακας».
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κακλαμάνης προσέφερε στον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα ένα αντίγραφο έργου τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, του Αλέκου Κοντόπουλου, με τίτλο: «Δέηση για την Ειρήνη», ενώ ο κ. Dorkhom του προσέφερε παραδοσιακά παλαιστινιακά δώρα ως ένδειξη σεβασμού και φιλίας.
Ο πρέσβης της παλαιστινιακής Αρχής ξεναγήθηκε στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία – Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά» η οποία περιλαμβάνει τεκμήρια υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.