- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιερρακάκης: Εξετάζεται η υποχρεωτική καταβολή ενοικίων μέσω τραπεζών
Oποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση αναμένεται στην ΔΕΘ
Yποχρεωτική καταβολή ενοικίων μέσω τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Κυρ. Πιερρακάκη.
Το ενδεχόμενο θέσπισης υποχρεωτικής καταβολής των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο Real Estate με τίτλο «Το Όραμα για τα Ακίνητα του Μέλλοντος και οι Τάσεις της Αγοράς», που διοργάνωσαν το Capital.gr και το Forbes Greece.
Ο Κυρ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης της διαφάνειας στις συναλλαγές που σχετίζονται με την ενοικίαση ακινήτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε, νομίζω, ότι το μέσο ενοίκιο στη χώρα δεν είναι 255 ευρώ. Είναι σαφές πως τα πραγματικά στοιχεία αποκλίνουν και χρειαζόμαστε εργαλεία για να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα με ακρίβεια».
Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, κάνοντας λόγο για σημαντικά περιθώρια βελτίωσης τόσο σε ταχύτητα όσο και σε αποτελεσματικότητα: «Ως χώρα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, πολύ πιο γρήγορα. Μπορούμε να απεγκλωβίσουμε, να ξεκλειδώσουμε τεράστιες αξίες που παραμένουν αναξιοποίητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση θα γίνει στο κατάλληλο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι: «Οι ανακοινώσεις τέτοιου χαρακτήρα γίνονται παραδοσιακά από τον πρωθυπουργό στο περιβάλλον της ΔΕΘ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνομιλία με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης
Πώς σχολιάζει τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει ο πρώην πρωθυπουργός στις διαδηλώσεις
«Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να αναζητήσει λύσεις ικανές να της παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια»
Από πότε αναμένεται να εφαρμοστεί
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Πώς στην πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους απερρίφθησαν προτάσεις για έξτρα φόρους
Όλο το κόλπο είναι να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους χώρους των ΑΕΙ και ειδικά παραμονές εκλογών
Οι έξι προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού - Ανάμεσά τους προτείνει την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.