- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ροκόφυλλος
Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικών
Χρήστος Ροκόφυλλος: Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ
Απεβίωσε το Σάββατο (24/05), στα 94 του χρόνια, ο επί σειρά ετών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Ροκόφυλλος.
Ο Χρήστος Ροκόφυλλος διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικών, πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι και το Βατικανό και διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας.
Τον θάνατό του έκανε γνωστό ο γιος του, Κωσταντίνος με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
«Εφυγε σήμερα ήρεμα, αφού έζησε μια πλήρη, ενδιαφέρουσα και δημιουργική ζωή, πάντα με αξιοπρέπεια. Γεια σου μπαμπά, καλό ταξίδι», αναφέρει.
Εφυγε σήμερα ήρεμα, αφού έζησε μια πλήρη, ενδιαφέρουσα και δημιουργική ζωή, πάντα με αξιοπρέπεια. Γεια σου μπαμπά, καλό ταξίδι
Posted by Rokofyllos Konstantinos on Friday, May 23, 2025
Ποιος ήταν ο Χρήστος Ροκόφυλλος
Γεννήθηκε το 1931 στην Αμφιλοχία. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris II – Σορβόννης (με άριστα και χρηματικό έπαθλο του CNRS για την έκδοση της διατριβής του). Εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών, ενώ παράλληλα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατά τη συνταγματική κρίση του 1965, δραστηριοποιήθηκε αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στον Όμιλο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», ο οποίος, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Απριλίου 1967, μετατράπηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα». Μετά την πτώση της δικτατορίας, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Δημοκρατικής Άμυνας» και πρωτοστάτησε στη συγχώνευσή της με το ΠΑΣΟΚ.
Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣOΚ στις εκλογές του 1977, 1985, 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, 1993 και 1996. Πρόεδρος της Oμάδας Φιλίας Ελλάδας- Γαλλίας. Τακτικό μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης (1990 – 1994), και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣOΚ στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του 1993.
Από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Ιούλιο του 1982 ήταν διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ από το 1982 ως το 1987 διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, διαπιστευμένος παράλληλα στην UNESCO και την Αγία Έδρα στο Βατικανό. Χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας (1994 – 1995) με υπουργό τον Κώστα Σημίτη και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (1999 – 2000) με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Στις εκλογές του Απριλίου 2000 δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.