- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Παρασκευή έγραφα πως η παγκόσμια θυμηδία για το έγγραφο μεταρρυθμίσεων δεν ήταν γι’ αυτά που περιείχε αλλά γι' αυτά που δεν έγραφε. Για το γεγονός πως η ελληνική διαπραγμάτευση κάνει την τρελή για το δημοσιονομικό κενό.
Νάσου λοιπόν ο σούπερ Μάριο, που προσγειώνει και γειώνει τον ουάου Γιάνη! Αυτός, βέβαια, το ’ριξε στη δημιουργική ασάφεια και στις παρανοήσεις: «να ’ρθεί η θεσμόικα Τετάρτη να δει τα βιβλία μας».
Θα ζήσουμε απίθανες στιγμές για το υπόλοιπο του μήνα. Οι διαπραγματευτές μας θα κάνουν την τρελή πάλι κρατώντας καθυστέρηση. Ο ανεκδιήγητος Μπαλτάς θα θυμηθεί τα προεκλογικά του και θα καλεί τους Έλληνες, έχουν-δεν-έχουν τη ρετσινιά της αριστείας, να προσέρχονται με χαμόγελο στις εφορίες να ακουμπούν αυτά που σήκωσαν από τις τράπεζες. Η δεν-πληρώνω Νάντια θα κάνει τον Σερίφη του Σέργουντ να μοιάζει με τον ερωτευμένο Μαύρο Πητ που μαδάει μαργαρίτες. Ο Νικολούδης θα ταΐζει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία με βεβαιωμένα σκάνδαλα. Όλα, για να δείξουν αρχές Απρίλη πως είναι οι θεοί της διαχείρισης. Η καθυστέρηση των διαπραγματευτών (τύφλα να ’χει ο Καμπάς που ’χε πετάξει την μπάλα έξω από το Μαρακανά στο φιλικό 0-0 με τη Βραζιλία) χρειάζεται για να μαζέψουν τη χαρτούρα και να βγάλουν βεβαιώσεις για λεφτά που δεν θα εισπραχθούν ποτέ!
Σε ένα μήνα από τώρα, αν υπάρχουμε ακόμη ως χώρα, θα βγει και επισήμως αυτό που όλοι ξέρουμε: Η διαχείριση σαμαροβενιζέλου από τον Μάιο ήταν μόνο το πρελούδιο της καταστροφικής διαχείρισης τσιπροκαμμένου. Η χαλάρωση της απαίτησης πλεονάσματος θα φανεί πως δεν φτάνει ούτε για τσιγάρα – ο στυφός Ρεγκλινγκ τo ’πε εδώ και δυο βδομάδες: τα πλεονάσματα γυρνάνε σε ελλείμματα!
Πάρτε αξιοπρέπεια να ’χετε να πορεύεστε!
Η διαπραγμάτευση ήταν καταστροφική. Έφτιαξε μια δημόσια εικόνα για τους μετροσέξουαλ σταρ της εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, εγκλώβισε όμως τη χώρα σε εσωτερικής κατανάλωσης ρητορεία και τίποτε άλλο. Αντί της λύσης, προσφέρονται μεταξικές λαοσυνάξεις και μουσολινικοί κουτσαβακισμοί.
Δεν ξέρω αν υπάρχει έστω και ένας σοβαρός άνθρωπος στη σημερινή κυβέρνηση. Αν υπάρχει, ας βγει, να το πάρει πάνω του μπας και μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα.
Θυμάμαι το 2013, τέτοια εποχή, που έβλεπα πολύ ΡΙΚ με τα κυπριακά. Παρασκευή πριν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς έγινε η σφαγή των νηπίων στο Eurogroup. Την Κυριακή το ΡΙΚ όλη μέρα έδειχνε καρναβαλικές εκδηλώσεις!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην «καρδιά» της αεροπυρόσβεσης
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο MiCA ενισχύει την εποπτεία, τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών
Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.