- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Κικίλιας: Δεν θα αυξηθεί καμία τιμή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Προανήγγειλε ότι έρχονται πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των τριών ατόμων
Βασίλης Κικίλιας: Δεν θα αυξηθεί καμία τιμή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» όπου μίλησε για την ακτοπλοΐα. Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης, καθώς και όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, έρχονται εκπτωτικά πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των 3 ατόμων, ενώ καμία τιμή δεν θα αυξηθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον χρόνο.
«Πράγματι, οι ακτοπλόοι είχαν ανακοινώσει ότι από 1η Μαΐου θα αυξηθούν οι τιμές από 13 έως 15%, λόγω της αλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι έχει να κάνει με το καύσιμο, στην αλλαγή του μείγματος καυσίμου, σε πιο οικολογικό. Σωστή η απόφαση αυτή, αλλά πολύ πιο ακριβό το καύσιμο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας τελικά οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν αυξήθηκαν. Μάλιστα, οι εταιρείες δημιούργησαν εκπτωτικά πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των 3 ατόμων. Παράλληλα, υπάρχουν και υποχρεωτικές εκπτώσεις για τις εταιρείες που αφορούν φοιτητές, πολύτεκνους, άπορους, αλλά και για τους νησιώτες.
Ακόμα, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι, «Μετά από πολλά χρόνια που ανέβαιναν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά, είναι η πρώτη χρονιά που υπάρχει σοβαρή και συγκροτημένη πολιτική και σημαντικές μειώσεις. Εκπτώσεις σε όλα τα εισιτήρια, καμία έκπτωση στην ασφάλεια».
Όπως ανέφερε ο υπουργός, και’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα διενεργηθούν έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.