- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης: Η πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική είναι συνέχεια της αντίληψης Βελόπουλου για τα Τέμπη
«Αν θες να είσαι πολιτικά υπεύθυνος περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα του ανακριτή» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για τα Τέμπη
Το σχόλιο του για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες των Κώστα Αχ. Καραμανλή, Χρήστου Σπίρτζη και των υφυπουργών τους, έκανε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας ότι η πρόταση έρχεται ως «συνέχεια της αντίληψης Βελόπουλου» για τα Τέμπη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε σε συνέντευξή του στο OPEN ότι «όλη αυτή η συζήτηση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά την κατάρρευση της συνωμοσιολογίας που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ ως παρακολούθημα της Κωνσταντοπούλου και του Βελόπουλου. Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος εγκατέλειψε όσα έλεγε για τα Τέμπη. Για σοβαρή αντιπολίτευση με βάση ότι είχε προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία αντί να τρέχει κάθε φορά και να κάνει πρόταση μομφής υιοθετώντας κάθε τυχαίο τύπο. Αν θες να είσαι πολιτικά υπεύθυνος περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα του ανακριτή».
Σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «αφού κατέρρευσε όλο αυτό και ο Βελόπουλος έχει εγκαταλείψει τη συνωμοσιολογία, έχουμε τη συνέχεια αντίληψης Βελόπουλου με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ καθώς όλο τον προηγούμενο 1,5 χρόνο θέλησαν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται πολιτικά μια τραγωδία. Το τι θα πουν οι πολιτικοί έχει ελάχιστη σημασία για τους δικαστές που θα συγκροτήσουν το δικαστικό συμβούλιο. Δεν δεσμεύονται από τίποτα και αν συναντήσουν στοιχειά που στοιχειοθετούν οποιοδήποτε έγκλημα επιστρέφουν τη δικογραφία στη Βουλή».
Σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Κακούργημα σημαίνει δόλος. Αν πάμε στη διάχυση των ποινικών ευθυνών σημαίνει ότι αυτός που διαπράττει ένα έγκλημα δεν θα τιμωρείται ποτέ. Θέλει προσοχή όταν συζητάμε πού θα αποδώσουμε ένα έγκλημα με διάχυση ευθυνών. Στην υπόθεση των Τεμπών που αμφισβητήθηκε η δικαιοσύνη η ανάκριση έδειξε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.