- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τασούλας: Η θυσία των Ποντίων μας αφήνει ως παρακαταθήκη τον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας
Το μήνμυα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η θυσία των Ελλήνων του Πόντου μας αφήνει ως παρακαταθήκη τον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι καθιερώνοντας ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η Βουλή των Ελλήνων εκπλήρωσε ένα καθήκον όχι μόνο προς τους ομοεθνείς μας – τους απογόνους όσων αθώων επέζησαν αναζητώντας καταφυγή στη μητέρα πατρίδα, για να συμβάλλουν στη συνέχεια, με την ακλόνητη ενεργητικότητα, το ακαταπόνητο ψυχικό σφρίγος και τις χιλιόχρονες αξίες τους στην οικοδόμηση της νεότερης Ελλάδας – αλλά και προς την Ιστορία.
Στο μήνυμά του υπογραμμίζει επίσης ότι σήμερα είναι χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία μας να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της θηριωδίας ενώ υποστηρίζει πως η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν συνιστά απλά τον ελάχιστο φόρο τιμής στις ζωές αυτών των ανθρώπων αλλά και τη συμβολή στις προσπάθειες αποτροπής της επανάληψης ανάλογων ειδεχθών εγκλημάτων στο μέλλον.
Ολόκληρο το μήνυμά του ΠτΔ
«Σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμάμε με σεβασμό τις εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων που διώχθηκαν, σφαγιάστηκαν, ξεριζώθηκαν από τις προγονικές τους εστίες, αφανίστηκαν στις μαρτυρικές πορείες θανάτου στην Ανατολία, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μνημονεύουμε με οδύνη τις ανείπωτες δοκιμασίες ενός από τα πλέον δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού με τον μοναδικό πολιτισμό του, που επί αιώνες ανθούσε στα παράλια και στην ενδοχώρα του Πόντου. Καθιερώνοντας πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες, στις 11 Μαρτίου 1994, την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η Βουλή των Ελλήνων εκπλήρωσε ένα καθήκον όχι μόνο προς τους ομοεθνείς μας – τους απογόνους όσων αθώων επέζησαν αναζητώντας καταφυγή στη μητέρα πατρίδα, για να συμβάλλουν στη συνέχεια, με την ακλόνητη ενεργητικότητα, το ακαταπόνητο ψυχικό σφρίγος και τις χιλιόχρονες αξίες τους στην οικοδόμηση της νεότερης Ελλάδας – αλλά και προς την Ιστορία.
106 χρόνια μετά την έναρξη του τελευταίου σταδίου της εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού, χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της θηριωδίας.
Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στις ζωές αυτών των ανθρώπων και συμβολή στις προσπάθειες αποτροπής της επανάληψης ανάλογων ειδεχθών εγκλημάτων στο μέλλον.
Η θυσία των Ελλήνων του Πόντου μας αφήνει ως παρακαταθήκη τον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.