Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο Υπουργείο Οικογένειας: Η προσιτή στέγη είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας

«Έχουμε εκπονήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής», σημείωσε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Υπουργείο Οικογένειας: Η προσιτή στέγη είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - Οι δηλώσεις για τη στεγαστική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα (23.4) στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή ενός ενοικίου στους ενοικιαστές τον Νοέμβριο του 2025. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συνεκτική στεγαστική πολιτική, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν προσιτή στέγη. 

«Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή ουσιαστικά ενός ενοικίου στη μεγάλη πλειοψηφία των ενοικιαστών στην πατρίδα μας από το 2025, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το συνολικό πλαίσιο των πολιτικών γύρω από το μεγάλο πρόβλημα της προσιτής στέγης. Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα μιας συνετής και επιτυχημένης δημοσιονομικών δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς ουσιαστικά είναι αυτές οι πολιτικές οι οποίες μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια να επιστρέψουμε αυτό το δημοσιονομικό πλεόνασμα πίσω στους πολίτες μέσα από στοχευμένες πολιτικές», είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες. 

Δόμνα Μιχαηλίδου και Κυριάκος Μητσοτάκης
Δόμνα Μιχαηλίδου και Κυριάκος Μητσοτάκης © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Η επιδότηση ουσιαστικά του ενοικίου με την επιστροφή του ενός ενοικίου είναι ένα μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στη χώρα μας. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να θυμίσω ότι η κυβέρνησή μας, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου, αλλά και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, έχει εκπονήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής, το οποίο αφορά και την προσφορά και τη ζήτηση και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω πρωτοβουλίες όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένες, τη φορολογική απαλλαγή έως 16.000 ευρώ για ιδιοκτήτες οι οποίοι εκτελούν εργασίες ενεργειακής ανακαίνισης στα σπίτια τους, το πολύ σημαντικό πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω για την ανακαίνιση παλαιών κλειστών ακινήτων. Πιο γρήγορος τρόπος για να πέσουν περισσότερα σπίτια στην αγορά είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το απόθεμα από κλειστά ακίνητα, κυρίως διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δώσουμε ένα γενναίο οικονομικό κίνητρο στους ιδιοκτήτες προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο ισχύει και για τις τράπεζες, οι οποίες από 2026 θα αναγκάζονται να καταβάλουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους και τα οποία παραμένουν κλειστά. Θέλω να θυμίσω ότι υπάρχει επίσης ένα σημαντικό πρόγραμμα άτοκων δανείων χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση παλιών ακινήτων και φυσικά το εμβληματικό πρόγραμμα της Κοινωνικής Αντιπαροχής για την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο σε όλες του τις εκφάνσεις για τη δημιουργία νέων κατοικιών ένα μέρος των οποίων θα μπορεί να διατεθεί με ευνοϊκούς όρους σε μελλοντικούς ενοικιαστές. Η συνεκτική λοιπόν στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d9dwajt1u89d)

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης → Γιατί ανακοινώθηκαν τώρα τα μέτρα στήριξης - Ο παράλληλος στόχος της επιστροφής ενός ενοικίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.