- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Να βγει η πυρόσφαιρα από το πόρισμα, ζητάει ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Όσα δήλωσε ο Χρήστος Παπαδημητρίου μετά τις διαψεύσεις από Γάνδη και Πίζα
«Θα ζητήσω να βγει η πυρόσφαιρα από το πόρισμα», λέει τώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά τις διαψεύσεις από Γάνδη και Πίζα
«Το συμβούλιο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναμένεται να προχωρήσει στην απόσυρση από το πόρισμα για τα Τέμπη, της κάθε αναφοράς γύρω από την πυρόσφαιρα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Παπαδημητρίου. Την δήλωση αυτή έκανε ο κος Παπαδημητρίου μετά την απόσυρση των δύο πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας πάνω στα οποία στηρίχτηκε η πιθανότητα να προκλήθηκε η πυρόσφαιρα από καύσιμη ύλη.
Ο ίδιος εξήγησε ότι είχε ζητήσει να μη βγει στον αέρα το πόρισμα για τα Τέμπη πριν να δοθεί η αντίστοιχη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Λοζάνης, το οποίο θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα.
Ωστόσο, δήλωσε ο Μπαρτ Ακού, μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και νούμερο 2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, αν δε βγει το πόρισμα, θα προχωρήσει ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, κατηγορώντας τον ελληνικό οργανισμό ότι δεν αφήνει τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό να κάνει τη δουλειά του.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο κ. Ακού στο κομμάτι για την πυρόσφαιρα, βασίστηκε σε ανεπίσημες συνομιλίες με ειδικούς από το πανεπιστήμιο της Γάνδης, κάτι που ανάγκασε το πανεπιστήμιο να δηλώσει ότι διαφωνεί με το πόρισμα.
Όμως, υπογράμμισε ότι το πόρισμα είναι «μια άρτια επιστημονική εργασία που περιέχει 17 συστάσεις ασφαλείας και ένα μόνο περίεργο και επιστημονικά δυσεπίλυτο σημείο, αυτό της πυρόσφαιρας, το οποίο και αφήνεται ανοιχτό».
Ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο πόρισμα.
Σημειώνεται ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την πυρόσφαιρα είναι αμφισβητούμενη, βασίζεται σε προσομοιώσεις που δεν έχει καν στην κατοχή του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, αλλά οι τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών θυμάτων.
Μάλιστα τις συγκεκριμένες προσομοιώσεις έχει ζητήσει επανειλημμένως ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση το τραγικού δυστυχήματος, ωστόσο δεν έχουν δοθεί.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, ώστε να σταματήσει την έρευνα, απάντησε καταφατικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Παραμένει «φωτιά» η τιμή στην αντλία
«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην βουλευτής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του
Τα λάθη που αφήνουν εκτός δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν τον Ιούνιο
Η Εφορία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του
Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη φορολογία της μεσαίας τάξης κατά τη διακυβέρνησή του
«Η παρακμιακή αριστερά δεν αντέχει τη Δημοκρατία», έγραψε σε ανάρτησή του
Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν οι ενστάσεις και τα αιτήματα της υπεράσπισης
Σε ψηφοφορία θα τεθούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση 33 άρθρων του Συντάγματος
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.