- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας από Harvard: Δύσκολες, αλλά αναγκαίες συμφωνίες για μείωση των δασμών
«Η προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη είναι πιο σημαντική από ποτέ»
Αλέξης Τσίπρας: Η ομιλία στο Harvard - Οι παγκόσμιες προκλήσεις και οι δασμοί
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο 28ο Harvard College China Forum, την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων, «για να μην πέσουμε στον φαύλο κύκλο της αμοιβαίας καταστροφής» και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να αποδεχτούμε έναν κόσμο χωρίς κανόνες, πρέπει να εργαστούμε για έναν κόσμο με καλύτερους κανόνες» τόνισε, συμπληρώνοντας πως πρέπει «να αναζητήσουμε ξανά τη λέξη πολιτισμός και να εργαστούμε για την ειρήνη».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι η προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη είναι πιο σημαντική από ποτέ «για να μπορούμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο». Μάλιστα, για τη διεθνή κατάσταση, σημείωσε ότι η Δύση και η Κίνα πρέπει να συνεργαστούν σε κρίσιμα ζητήματα που είναι υπαρξιακά για την ανθρωπότητα.
Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ηγεσίες της κάθε χώρας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην προάσπιση των βραχυπρόθεσμων συμφερόντων των λαών τους σε ένα διεθνές περιβάλλον χωρίς κανόνες που θα οδηγεί στον εμπορικό πόλεμο, στην αντιπαράθεση των συμφερόντων δισεκατομμυριούχων και στον φαύλο κύκλο της αμοιβαίας καταστροφής, αλλά στο πώς θα κατοχυρώσουν αυτά τα συμφέροντα με νέες συμφωνίες και νέες πολυμερείς διευθετήσεις. Αναφερόμενος στην ισορροπία ΗΠΑ - Κίνας - ΕΕ, σημείωσε πως αν μια παγκόσμια δύναμη δεν συμφωνεί, τότε οι υπόλοιπες πρέπει να συνεχίσουν μαζί σε ένα μονοπάτι συνεργασίας.
Ο κ. Τσίπρα, μάλιστα, εστίασε κατά της λογικής του αυταρχικού καπιταλισμού που βασίζεται στο γνωστό απόφθεγμα του Deng Xiao Ping – «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα – αρκεί να πιάνει ποντίκια». «Κάθε χώρα έχει τη δική της πορεία στην πρόοδο αλλά "πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια στα γεγονότα", όπως λέει άλλο κινεζικό ρητό από το Βιβλίο του Han. Kαι τα γεγονότα δείχνουν ότι η οικονομική και πολιτική πρόοδος είναι αλληλένδετες», επισήμανε.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.