- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα οι ανακοινώσεις Δένδια για τις αυξήσεις στους ένστολους - To νέο μισθολόγιο
Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας
Σήμερα οι ανακοινώσεις Δένδια για τις αυξήσεις στους ένστολους - Ποιο θα είναι το νέο μισθολόγιο
Σημαντικές αυξήσεις για τους ένστολους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενόψει των ανακοινώσεων για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων την επόμενη εβδομάδα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα (28.03) το πρωί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυξήσεις σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις που έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της νέας δομής των ενόπλων δυνάμεων.
Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «θα έχουμε όμως τη δυνατότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός. Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νέες σημαντικές αυξήσεις στους ενστόλους μας. Αυξήσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις οι οποίες έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της νέας δομής των δυνάμεων».
«Δεν αρκεί μόνο να αγοράζουμε τα πιο σύγχρονα όπλα και να δίνουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας πρόσβαση στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αμείβονται κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και νέα παιδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και προφανώς, μια συνολική αναμόρφωση του μισθολογίου και του βαθμολογίου κινούνται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση».
«Έχει ψηφιστεί να λάβουν 100 ευρώ όλοι οι ένστολοι από την 1η Ιουλίου. Αυτό προστίθεται στα 30 ευρώ από την αύξηση του κατώτατου μισθού και στα 70 ευρώ από πέρσι, σύνολο 200 ευρώ» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
Συμπλήρωσε ότι «το ΥΕΘΑ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες, μέσω εξορθολογισμού. Θα δούμε το μέρισμα αυτού του εξορθολογισμού να πηγαίνει στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή από τον αρμόδιο υπουργό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.