- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τις επόμενες ημέρες νέες αυξήσεις στους ενστόλους, νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις
«Όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία» είπε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι
Μητσοτάκης: Τις επόμενες ημέρες νέες αυξήσεις στους ενστόλους, νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις - «Όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία» είπε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι
Μετά τη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ για το Ουκρανικό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η «ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τις ανακοινώσεις για το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Κοινός τόπος των σημερινών συζητήσεων είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Όπως είναι γνωστό η Ουκρανία επί της αρχής έχει αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση για μία κατάπαυση του πυρός 30 ημερών την οποία όμως δυστυχώς ακόμα η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί. Κατά συνέπεια όλες οι πιέσεις αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν προς την Ρωσία ώστε να μη συνεχιστούν αυτές οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά τις Ουκρανίας, ιδίως κατά κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την αρχική κατάπαυση του πυρός και να έχουμε παραπάνω χρόνο στη συνέχεια για να μπορέσει η Ουκρανία να διαπραγματευτεί μία δίκαιη και διατηρήσιμη ειρήνη», συνέχισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε: «Συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειες τις οποίες ενδεχομένως άλλες χώρες μπορούν να παρέχουν προς την Ουκρανία.
Κοινός τόπος και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας της Ουκρανίας είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της ίδιας της Ουκρανίας και πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν όλες οι δυνάμεις οι οποίες συμμετείχαν στην σημερινή διάσκεψη.
Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία στα πλαίσια μιας συμμαχίας προθύμων και θεωρεί επίσης ότι όλη αυτή η συζήτηση ενδεχομένως να είναι και ολίγον διασπαστική και να μην μας επιτρέπει να εστιαστούμε στο κύριο, το οποίο δεν είναι άλλο από το πώς θα πετύχουμε αυτή τη στιγμή να τελειώσει ο πόλεμος μια ώρα αρχύτερα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μία αρχική κατάπαυση του πυρός».
«Θα έχουμε όμως τη δυνατότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός. Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νέες σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους μας. Αυξήσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις οι οποίες έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της νέας δομής των δυνάμεων», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.
Πηγή: ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.