- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τασούλας: Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Τασούλας: Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας
«Επί 9 χρόνια επαναλάμβαναν το ελευθερία ή θάνατος. Να ξαναθυμηθούμε τι σύνορα είχε το κράτος του 1830 για να καταλάβουμε πόσο δύσκολα ξεκινήσαμε και να εκτιμήσουμε την πορεία των 204 ετών. Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας, είναι η πιο αισιόδοξη πηγή μας, γι’ αυτό και την τιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους έφταναν μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, μέχρι τις γραμμές που σχηματίζουν οι εκβολές του Σπερχιού και του Αχελώου κι είχαμε επιπλέον την Ευβοια, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες. Φτιάξαμε το πρώτο ελληνικό κράτος σε εποχή που επικρατούσαν απολυταρχίες κι έγινε ένα κράτος – παράδειγμα. Περιορισμένα σύνορα στην αρχή, απεριόριστες όμως οι φιλοδοξίες μας. Μέσα σε 204 χρόνια η Ελλάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας, ένας τόπος που επιδιώκει την προκοπή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.
Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 25η Μαρτίου
Σήμερα όλοι οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες γιορτάσαμε και τιμήσαμε τον ελληνισμό.
Σήμερα ξαναζήσαμε μεγάλες στιγμές που αξίζει κάθε χρόνο να τις ξαναδούμε. Τι ήταν η 25η Μαρτίου του 1821. Ενας μεγάλος ξεσηκωμός που κράτησε 9 χρόνια με ανυπολόγιστες θυσίες. Τελικά η υπόσχεση για ανεξαρτησία επιτεύχθηκε.
Αυτό το κράτος το πρώτο ανεξάρτητο το νεοελληνικό, για να ξαναθυμηθούμε πάλι τι σύνορα είχε για να καταλάβουμε πως ξεκινήσαμε πόσο ασφυκτικά και πόσο δύσκολα. Τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους έφταναν μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, είχαμε την Εύβοια τις Κυκλάδες και τις Σποράδες .
Αυτό το μικρό έθνος-κράτος ήταν παράδειγμα και εξαπλώθηκε παντού.
Στους 2 αιώνες που ακολούθησαν μέσα από εξάρσεις και πτώσεις η Ελλάδα κατάφερε πάρα πολλά σε αυτό το σταυροδρόμι Ηπείρων πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του.
Ας ξαναεπισκευθούμε πάλι την 25η Μαρτίου του 1821 μεγαλύτερο και σπουδαιότερο σχολείο.
Χρόνια πολλά σε όλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.