- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φάμελλος: Η σύλληψη Ιμάμογλου αποτελεί πρωτοφανές πλήγμα για τις δημοκρατικές διαδικασίες
«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Σωκράτης Φάμελλος: Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και δεκάδων συνεργατών του, αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα για το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σωκράτης Φάμελλος προσθέτει: «Η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να απαιτήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί στο ακέραιο τα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων και να μην επιτρέψουν στον Τούρκο Πρόεδρο να οδηγεί τη δημοκρατία στο απόσπασμα προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.
» Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και τους συνεργάτες του, στον αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία».
Η σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και δεκάδων συνεργατών του, αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα για το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
— Socratis Famellos (@SFamellos) March 19, 2025
Η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να απαιτήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί…
Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου - Κατηγορείται για διαφθορά
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ένα από τα 100 πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας Μάλιστα, Ο βουλευτής του CHP İstanbul, Τουράν Τασκίν Οζέρ, δήλωσε ότι «20 οχήματα γεμάτα με αστυνομικούς στάλθηκαν στην κατοικία του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος κρατείται». Στην επιχείρηση συμμετέχουν 3.000 αστυνομικοί.
Σε μήνυμά του μέσω της πλατφόρμας X, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν τη σύλληψή του και ενώ ντύνεται για να παραδοθεί στους αστυνομικούς, αναφέρει: «Το λέω με μεγάλη λύπη, πως μια χούφτα ανθρώπων επιχειρούν να καταπατήσουν τη λαϊκή βούληση, σε αυτή την κακία τους εμπλέκουν και τους αγαπημένους μου αστυνομικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας. Έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την κατοικία μου, έξω από την κατοικία των 16 εκατομμυρίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης. Εκατοντάδες αστυνομικού. Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη τυραννία. Να ξέρετε πως δεν θα υποκύψω. Σας αγαπώ όλους. Τον εαυτό μου τον παραδίδω στον λαό μου. Ο λαός μου να ξέρει πως θα σταθώ όρθιος Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με εκείνο το άτομο και όσους μαζί του χρησιμοποιούν αυτές τις δυνάμεις σαν να είναι δικά τους εργαλεία».
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama:
— Odatv (@odatv) March 19, 2025
"Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız, kendimi milletime emanet ediyorum..."
pic.twitter.com/hEJe21xm1W
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ακύρωσε το πτυχίο που είχε λάβει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που τον αποκλείει από την κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Τουρκίας, καθώς το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα. Ο Ιμάμογλου είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος, έναντι του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατηγορείται για «πλαστογραφία επίσημων εγγράφων» με βάση έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης (YΟK) της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία η μετεγγραφή του το 1990 στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν νόμιμη, επειδή το πανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου έκανε την αρχική εγγραφή του, δεν αναγνωριζόταν επισήμως την εποχή εκείνη από τις τουρκικές αρχές. Μαζί με τον Ιμάμογλου ακυρώθηκαν οι τίτλοι σπουδών άλλων 28 ατόμων που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.
Διαβάστε επίσης → Σωκράτης Φάμελλος: «Ανέλαβα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να τον αλλάξω»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ίδιος επισημαίνει πως κρατά τους διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό
Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποντίφικα - Συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Θωράκιση της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο έντονων διεθνών αναταράξεων
Στο χαμηλότερο επίπεδο εξαμήνου η τιμή - Οι βασικές αιτίες για την υποχώρηση
Με ποια χρονιά πρέπει να συγκρίνουμε τις επιδόσεις της οικονομίας;
Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης
Αναμένονται 50 αρχηγοί κρατών, 10 μονάρχες και περίπου 130 αντιπροσωπείες χωρών του εξωτερικού
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί
Για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού
Στην περίπτωση του Λόφου του Στρέφη επιβεβαιώνεται η αλήθεια των καταληψιών, όχι αυτή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού
Με αφορμή τα νέα δεδομένα στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει
«Για εμάς είναι προτεραιότητα τα Δημόσια Πανεπιστήμια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για την κατάσταση των δημόσιων πανεπιστημίων
«Ο δεύτερος μηχανοδηγός δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά θα προστεθούν και κάμερες στην καμπίνα», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών
«H Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι η 2η χώρα σε πίεση ανά κάτοικο στο επίπεδο του μεταναστευτικού»
Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει προτάσεις για μείωση της ύλης
Τι ισχύει για αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια
Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας και της επικοινωνιακής διαχείρισης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.