Πολιτικη & Οικονομια

Βαράμε ελευθέρως;

Σκληρές ποινές επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της ζαρντινιέρας

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 239
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89020-199976.jpg

Σκληρές ποινές επιβλήθηκαν από το δικαστήριο στους αστυνομικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας. Συγκεκριμένα, ένας αρχιφύλακας τιμωρήθηκε με πενθήμερη άδεια μετ’ αποδοχών, ενώ σε άλλους τέσσερις επιβλήθηκε προσωρινή μετάθεση σε γραφείο χωρίς παράθυρο. Αρχικά ο εισαγγελέας είχε προτείνει για όλους τρίμηνη μετάθεση στην Πυροσβεστική με αναστολή, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Στον επικεφαλής των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο επιβλήθηκε δυσμενής προαγωγή, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει αναμνηστική πλακέτα. Εξερχόμενοι του δικαστηρίου οι αστυνομικοί δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση, ενώ ως πραγματικούς υπεύθυνους για το επεισόδιο υπέδειξαν τους εικονολήπτες που κατέγραψαν το περιστατικό. Εναντίον του φοιτητή που τραυματίστηκε στο επεισόδιο έχει ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της απρόκλητης επίθεσης, εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης, αντίστασης κατά της αρχής, επιδρομής αλλοφύλων και εμφυλίου πολέμου. Για σύσταση και συμμορία διώκεται ο δικηγόρος του, ενώ αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από τους μάρτυρες κατηγορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά την επίθεση 24χρονου Κυπρίου φοιτητή σε ζαρντινιέρα η οποία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο φοιτητής είχε καταφέρει τότε συντριπτικές μυτιές στις κόχες της άτυχης γλάστρας, παρά την πυροσβεστική επέμβαση αστυνομικών με φλογοβόλα και βαριοπούλες. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας πίσω από την υπόθεση κρύβονται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συνήγορος του Πολίτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ