- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης προς Λατινοπούλου για Σημίτη: Τέτοια δήλωση δεν είχε γίνει ούτε στα πολύ τοξικά χρόνια
Τι είπε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής
Μαρινάκης προς Λατινοπούλου για Σημίτη: Τέτοια δήλωση δεν είχε γίνει ούτε στα πολύ τοξικά χρόνια
Ο κυβερνητικός εκπροσώπος Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε για τις σχετικές δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου με αφορμή την απώλεια του Κώστα Σημίτη.
Ο Παύλος Μαρινάκης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης, ανέφερε: «Θα προτιμούσαμε να μην πάρουμε μέρος, ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση, σε διαγωνισμό μικροψυχίας, ο οποίος, ευτυχώς, εκφράζεται από μία μικρή μειοψηφία του πολιτικού συστήματος. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την τοξικότητα και γίνεται τέτοια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Ο σεβασμός στους νεκρούς δεν είχε αμφισβητηθεί. Τέτοια δήλωση δεν είχε γίνει ούτε στα πολύ τοξικά χρόνια τής πάνω και κάτω πλατείας, των εκπροσώπων της άκρας δεξιάς, της αριστεράς, εκείνων που έλεγαν ό,τι έλεγαν τότε. Αλίμονο αν αμφισβητήσουμε τον ιερό σεβασμό σε έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή. Ήταν πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας, θα κριθεί, προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό όπως εκείνος το έκρινε για τον τόπο του. Εγώ θα πω ότι ήταν πάντα πολιτικός αντίπαλος και πορεύτηκε με αξιοπρέπεια. Είναι ελάχιστος θεσμικός σεβασμός και από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό. Η απόφαση είναι ακριβώς ίδια με εκείνη που είχαμε το 2017 όταν απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ας αφήσουμε τη μικροψυχία στην άκρη».
Σε ερώτηση εάν αν ήταν λάθος η χρήση του όρου «αρχιερέας της διαπλοκής», ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «δεν έχει ταφεί αυτήν τη στιγμή ένας νεκρός» και πως «δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση η οποία θα γίνει από τους ιστορικούς του μέλλοντος».
Τι είχε πει η Λατινοπούλου για τον Σημίτη
Χθες, Δευτέρα (6/1), η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη στον ΣΚΑΪ και αναφορικά με την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού είπε: «Εμένα δεν θα με δείτε να κάνω την αγιογραφία του κ. Σημίτη. Εγώ δεν ξεχνώ τα Ίμια, δεν ξεχνώ ότι τρεις ήρωες έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και ο Σημίτης εγκαινίασε το γκριζάρισμα του Αιγαίου, δεν ξεχνώ το Χρηματιστήριο, δεν ξεχνώ ότι παρέδωσε στην Τουρκία τον Οτσαλάν, έναν σύμμαχο της Ελλάδας, δεν ξεχνώ ότι κατήργησε το θρήσκευμα στις ταυτότητες, δεν ξεχνώ ότι η ΝΔ βάφτισε τον Σημίτη "αρχιερέα της διαπλοκής". Αυτοί που θα έπρεπε να πενθούν είναι οι Τούρκοι και όχι οι Έλληνες, γιατί γκριζάρισε το Αιγαίο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.