- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΟΠΥΥ: Από το 2025 κάθε ΑΜΚΑ θα είναι συνδεδεμένος με μοναδικό τηλεφωνικό αριθμό
Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση με το Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών
Κάθε ΑΜΚΑ θα έχει ένα μοναδικό πιστοποιημένο τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, δήλωσε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη
Σε μεταρρυθμιστική πορεία βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ και στην πρώτη γραμμή είναι η ψηφιακή μετάβασή του και η πλήρης ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των εφαρμογών.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ δίνει έμφαση στον έλεγχο της χρήσης των πόρων σε πραγματικό χρόνο και προς αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνει δράσεις.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Οργανισμός εδώ και δυο χρόνια έχει ξεκινήσει να κάνει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο σε σημαντικές κατηγορίες στο ιατροτεχνολογικό υλικό. Έχει εφαρμόσει τον μοναδικό κωδικό επαλήθευσης, στις κατηγορίες στις οποίες καταγράφεται και η μεγαλύτερη παραβατικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να πιστοποιεί ότι η υπηρεσία παρασχέθηκε στον ασθενή.
Η κ. Καρποδίνη ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή για την διασύνδεση με το Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, έτσι ώστε για κάθε ΑΜΚΑ να έχουμε ένα μοναδικό πιστοποιημένο τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας. Δηλαδή, κατά την έκδοση της συνταγής ο ασθενής να δίνει την συναίνεση του, που σημαίνει «ότι είμαι στον γιατρό και πράγματι συνταγογραφείται για μένα αυτή η εξέταση», αλλά και κατά την εκτέλεση.
«Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις τις οποίες δουλεύουμε μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας», σημείωσε η κ. Καρποδίνη.
Εξήγησε ότι πλέον θα δίνεται η δυνατότητα με ένα απλό κλικ «εναντίωσης», οι ασθενείς να κάνουν τις καταγγελίες τους, είτε για φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί και εκτελεστεί στο όνομα τους και δεν τα έχουν λάβει, είτε για παράνομες χρεώσεις, είτε για συμπεριφορές που δεν είναι επιτρεπτές.
«Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο απλό και πιο εύκολο για τους πολίτες μας», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.