- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έρχεται σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών; - Οι δηλώσεις Ζαχαράκη
Πλατφόρμα για τον γονεϊκό έλεγχο θα φέρει περιορισμούς
Σοφία Ζαχαράκη: Έρχεται σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών; - Πλατφόρμα για τον γονεϊκό έλεγχο θα φέρει περιορισμούς
Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε σήμερα (11.12) στον ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών, κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας.
Η κ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν για μία «ψηφιακή απειλή με διπλό πρόσωπο. Δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά μένουν προσκολλημένα στα ψηφιακά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απομονώνονται πάρα πολύ κι έχει έναν δίδυμο κίνδυνο: το κομμάτι της κατάθλιψης και της ψηφιακής απομόνωσης, όπου νομίζουν ότι έχουν φίλο και δημιουργούν έναν πλασματικό κόσμο, χωρίς να ζουν εκεί έξω».
«Ειδικά τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση πήρε αυστηρά μέτρα. Απαγορεύσαμε τα κινητά, με πολύ αυστηρές ρήτρες και τιμωρίες αυτήν τη στιγμή στο σχολείο για τη χρήση κινητού και βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στο κομμάτι της απαγόρευσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο βλέπουμε σε όλες τις χώρες ότι υπάρχει σκοπός να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών», είπε λίγο αργότερα η υπουργός.
Ζαχαράκη: Πλατφόρμα για τον γονεϊκό έλεγχο που θα φέρει περιορισμούς
Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που θα τεθεί σε εφαρμογή για τον γονεϊκό έλεγχο και σε περιορισμούς, όπου ως γονέας μπαίνεις και βάζεις ρήτρες απαγόρευσης και για λέξεις-κλειδιά και για χρήση συγκεκριμένων μέσων, αλλά και προσέχεις με ποιον συνομιλεί το παιδί. «Αναφερόμαστε σε όλες τις σελίδες, οι λέξεις-κλειδιά διέπουν οριζόντια τη χρήση των ψηφιακών μέσων. Αν κλείσεις τα social media με τη λογική της ρήτρας των λέξεων, υπάρχουν εναλλακτικοί χώροι όπου τα παιδιά συναντώνται. Υπάρχουν τα λεγόμενα dark rooms που ούτε εμείς ξέρουμε πού μπορούν να τα βρουν τα παιδιά».
Σε ό,τι αφορά τη στάση των γονιών απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως παρουσιάζονται αμφίθυμοι, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους μεν, αλλά χωρίς να θέλουν να αποκλείουν τα παιδιά τους από την κοινωνικοποίηση μέσω της τεχνολογίας. «Είναι όμως άλλο αυτό κι άλλο οι απειλές μέσω Διαδικτύου. Η ελευθερία είναι και πλαίσιο, όπως κι η ασφάλεια. Η τεχνολογία μπορεί να γίνει και σύμμαχος απέναντι στην κακή χρήση της τεχνολογίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 13.416 ευρώ το ύψος της επιχορήγησης - Αναλυτικές πληροφορίες
Τι δηλώνει για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Τι είπε για τη μεταφορά τους σε συγγενείς και φίλους
Όσα είπε για το βιβλίο του «Δεύτερη Ευκαιρία»
Ποιες δαπάνες επιδοτούνται
Ποιοι υπουργοί συνοδεύουν τον πρωθυπουργό
Με την απώλειά του το μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό ρεύμα της χώρας έχασε τον πολιτικό του ηγέτη και εμπνευστή. Ωστόσο, παραμένουν ζωντανές οι ιδέες και το έργο του που πρέπει να συνεχιστεί
H χρήση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαγορευμένη ήδη από το 2005
«Ήταν το πολιτικό αντίδοτο στη φαυλότητα και την αλαζονεία της εξουσίας»
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό
Σε λειτουργία το ψηφιακό avatar - Η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητα των πολιτών
Τι αλλάζει στα κριτήρια ένταξης - Οδηγός για την υποβολή αιτήσεων
Πώς θα κινηθούν οι τιμές στην αγορά - Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου
Η ανάρτηση με αφορμή το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων
Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά
Ενώ αναμένεται η παρουσίαση του νέου του βιβλίου
Ο τέως δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό
Η ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αν μιλάμε για την αριστερά του Μαδούρο, προφανώς όχι. Αν μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τότε χωρίς αμφιβολία ναι.
Ψηφιακά εργαλεία επιτρέπουν τη διενέργεια μαζικών διασταυρώσεων και αυτοματοποιημένων ελέγχων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.