Χρήστος Ράμμος: Θα αποποιηθεί την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τις αντιδράσεις
Δεν φαίνεται ότι βρίσκεται κοινός τόπος μετά την πρόταση Χαρίτση
Χρήστος Ράμμος: Θα αποποιηθεί μετά τις αντιδράσεις την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Δεν φαίνεται ότι βρίσκεται κοινός τόπος μετά την πρόταση Χαρίτση
Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο. Με επιστολή του ο κ. Χαρίτσης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση προκειμένου να τους εκθέσει τη δυνατότητα κοινής στάσης γύρω από το ζήτημα της εκλογής.
Η κυβέρνηση θεώρησε την πρόταση για τον Χρήστο Ράμμο, ως επιβεβαίωση για συναλλαγή και το ΠΑΣΟΚ δεν την υιοθέτησε για τον ίδιο λόγο, υποστηρίζοντας ότι κομματικοποιεί τον Ανώτατο Θεσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος φαίνεται ότι θα αποποιηθεί την πρόταση για την Προεδρία.
Αντιδράσεις για την πρόταση Χαρίτση
Προ ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην πιθανή υποψηφιότητά του Ράμμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «δεν είναι κανονικό για τους θεσμούς να προτείνεται από ένα κόμμα ο επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής». Πάντως, το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου δεν απασχόλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι επιθυμεί για το ανώτατο αξίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο και όχι δικαστή. Ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Σε αυτό συμφωνούν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί στάση αναμονής, αφού φαίνεται να περιμένει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Πάντως, ο Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία του στη Βουλή άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση για τον Χρήστο Ράμμο είναι καλή.
Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο OPEN σημείωσε ότι ο Χρήστος Ράμμος «πρέπει να παραμείνει στην ΑΔΑΕ και ότι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «επιζητούμε μια προσωπικότητα η οποία είναι ακέραιη, ανθεκτική, δεν θα ενδώσει σε πιέσεις και δεν θα κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης. Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κάνει τέτοια επιλογή αξιακή».
Μετά από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος έχει πάρει την απόφαση να αποποιηθεί την πρόταση της Νέας Αριστεράς, η οποία - όπως φαίνεται - δεν βρίσκει κοινό τόπο.
Διαβάστε επίσης → Νίκος Χριστοδουλάκης: Άκαιρη και αιφνιδιαστική η πρόταση Χαρίτση για ΠτΔ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.