- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλένα Αποστολάκη: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η υπεύθυνη ΚΤΕ οικονομίας
Μιλένα Αποστολάκη: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών - Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κατάθεση τροπολογίας για τη φορολόγηση των υπερκερδών
Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η Μιλένα Αποστολάκη για το ζήτημα της φορολόγησης των τραπεζών, κατηγορώντας τον ότι στη συνάντησή του με επενδυτές στο Λονδίνο, απέκλεισε την έκτακτη φορολόγηση στις τράπεζες.
Η Μιλένα Αποστολάκη, υπεύθυνη ΚΤΕ οικονομίας για θέματα τραπεζών, ιδιωτικού χρέους και προστασίας δανειοληπτών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών.
Σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε να αδρανήσει, ούτε να υποχωρήσει» και «θα προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει, στην κατάθεση τροπολογίας για την φορολόγηση των υπερκερδών».
Μιλένα Αποστολάκη: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αποστολάκη:
«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, που είχε με επενδυτές κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, απέκλεισε την έκτακτη φορολόγηση στις τράπεζες.
Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από τρεις ημέρες σιωπής σχετικά με τη δημόσια ανακοινωμένη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο καλύτερός τους σύμμαχος.
Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από τις υψηλές χρεώσεις στις συναλλαγές, συνεχίζουν να προσφέρουν προκλητικά χαμηλά επιτόκια καταθέσεων, ενώ το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,33 εκατοστιαίες μονάδες.
Προτεραιότητα, όμως, του κ. Μητσοτάκη είναι να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να τεθεί κανένας φόρος στα τραπεζικά υπερκέρδη.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε να αδρανήσει, ούτε να υποχωρήσει. Θα προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει, στην κατάθεση τροπολογίας για την φορολόγηση των υπερκερδών, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.