- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλένα Αποστολάκη: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η υπεύθυνη ΚΤΕ οικονομίας
Μιλένα Αποστολάκη: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών - Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κατάθεση τροπολογίας για τη φορολόγηση των υπερκερδών
Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η Μιλένα Αποστολάκη για το ζήτημα της φορολόγησης των τραπεζών, κατηγορώντας τον ότι στη συνάντησή του με επενδυτές στο Λονδίνο, απέκλεισε την έκτακτη φορολόγηση στις τράπεζες.
Η Μιλένα Αποστολάκη, υπεύθυνη ΚΤΕ οικονομίας για θέματα τραπεζών, ιδιωτικού χρέους και προστασίας δανειοληπτών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών.
Σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε να αδρανήσει, ούτε να υποχωρήσει» και «θα προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει, στην κατάθεση τροπολογίας για την φορολόγηση των υπερκερδών».
Μιλένα Αποστολάκη: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αποστολάκη:
«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, που είχε με επενδυτές κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, απέκλεισε την έκτακτη φορολόγηση στις τράπεζες.
Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από τρεις ημέρες σιωπής σχετικά με τη δημόσια ανακοινωμένη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο καλύτερός τους σύμμαχος.
Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από τις υψηλές χρεώσεις στις συναλλαγές, συνεχίζουν να προσφέρουν προκλητικά χαμηλά επιτόκια καταθέσεων, ενώ το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,33 εκατοστιαίες μονάδες.
Προτεραιότητα, όμως, του κ. Μητσοτάκη είναι να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να τεθεί κανένας φόρος στα τραπεζικά υπερκέρδη.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε να αδρανήσει, ούτε να υποχωρήσει. Θα προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει, στην κατάθεση τροπολογίας για την φορολόγηση των υπερκερδών, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
ΗΠΑ και Ιράν βρέθηκαν ένα βήμα πριν ξεκινήσουν και πάλι τον πόλεμο
Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ
Μια μαθηματική ανάλυση με αφορμή τις μαρτυρίες της Έλλης Παππά και του γιου της, Νίκου Μπελογιάννη για την ιστορία του κομμουνιστικού κόμματος
Τουλάχιστον οι επόμενες 11 ημέρες θεωρούνται κρίσιμες
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30 στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Η ανάρτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η δημοκρατία μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο θεσμικά αλλά και στην καθημερινή ζωή»
Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.