- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΕΟΣ: Έρχεται η μονάδα ελέγχου για φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους
Ποιο είναι το σχέδιο δράσης για το 2025
ΔΕΟΣ: Έρχεται η μονάδα ελέγχου για φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους - Ποιο είναι το σχέδιο δράσης για το 2025
«ΔΕΟΣ» θα ονομάζεται η νέα μονάδα ελέγχου της ΑΑΔΕ που θα εντοπίζει φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους. Στόχος της «Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών» - όπως θα είναι η πλήρης ονομασία της μονάδας - είναι η ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αύξηση των φορολογικών εισπράξεων, και κατ’ επέκταση η δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου για τη χρηματοδότηση νέων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση μείωσης της άμεσης φορολογίας και ενίσχυσης των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μονάδα ΔΕΟΣ θα λειτουργεί συντονισμένα με τις υπάρχουσες φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες, ενώ η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και φορολογικών δεδομένων θα επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων σε υποθέσεις υψηλού κινδύνου. Με τον συνδυασμό της ανθρώπινης εμπειρίας και της τεχνολογίας, οι νέες Δυνάμεις Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών θα επικεντρώνονται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες που αποτελούν συχνά εστίες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως το εμπόριο καυσίμων, ο τουριστικός τομέας και ο κλάδος της βιομηχανίας.
ΔΕΟΣ: Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της μονάδας
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Κώστα Τσάβαλου, το σχέδιο δράσης της μονάδας για το 2025 είναι η καθολική δήλωση των εσόδων-εξόδων των επιχειρήσεων στο myDATA από 1η Ιανουαρίου 2025 και λειτουργία πριν από το τέλος του 2024 της νέας εφαρμογής myDATAapp που θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκδίδουν και να διαβιβάζουν παραστατικά όπως τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής απευθείας στην πλατφόρμα myDATA μέσω smartphone ή tablet.
Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2025 ενεργοποιείται το Ψηφιακό Πελατολόγιο, το οποίο είναι το ψηφιακό βιβλίο πελατών που θα τηρούν υποχρεωτικά συγκεκριμένοι κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών. Θα παρακολουθείται από την ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο online, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διασταυρώσεων και συγκρίσεων με ομοειδείς επιχειρήσεις. Το Ψηφιακό Πελατολόγιο θα ξεκινήσει από κλάδους όπως συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εντός του 2025.
Τέλος, αναμένεται επέκταση του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Πηγή: ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.