- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καφούνης σε Δούκα: Φρένο σε κάθε αύξηση τελών στα καταστήματα
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων να αποσύρει την εισήγηση
Σταύρος Καφούνης: Επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς τον Χάρη Δούκα - Εκφράζει την αντίθεση του εμπορικού κόσμου σε κάθε αύξηση τελών.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, με αφορμή την πρόσφατη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων για αύξηση των τελών για τις προθήκες-βιτρίνες και την έκθεση εμπορευμάτων των καταστημάτων της πόλης, στην οποία εκφράζει την αντίθεση του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας σε μια τέτοια κίνηση.
Στην επιστολή του, ο Σταύρος Καφούνης μεταφέρει την δυσαρέσκεια των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων σε μια εποχή όπου τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται συνεχώς και αναρωτιέται ποιο είναι το τελικό ποσό που θα συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων μια τέτοια ενέργεια.
Καφούνης προς Δούκα: Φρένο σε κάθε αύξηση τελών στα καταστήματα
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
με έκπληξη αντιληφθήκαμε την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής, για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του σχεδίου της Κανονιστικής απόφασης που αφορά τον «καθορισμό των συντελεστών τελών κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση εμπορευμάτων βιτρινών - προθηκών, κινητών βιτρινών κλπ. για το έτος 2025, με ποσοστιαία αύξηση 10% (με στρογγυλοποίηση προς το ανωτέρω)».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την δυσαρέσκεια των μικρομεσαίων εμπόρων γιατί σε μία εποχή όπου τα λειτουργικά έξοδα διαρκώς αυξάνονται, ο Δήμος Αθηναίων αντί να εστιάσει στην εξεύρεση λύσης στο διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις προθήκες των καταστημάτων, εντός στοών, στο εμπορικό κέντρο της πόλης προβαίνει αιφνιδίως σε αύξηση των τελών.
Παρά την δέσμευση σας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, θα ενημερωνόμαστε εκ των προτέρων για θέματα τα οποία αφορούν την επιχειρηματικότητα, δυστυχώς η εισήγηση αυτή κατατέθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο σύλλογός μας, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου της Αθήνας.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, τόσο εγώ όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ, αναρωτιόμαστε ποιο είναι το ποσό που θα συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του Δ. Αθηναίων, ειδικά η αύξηση των τελών για τις βιτρίνες και σας καλούμε να αποσύρετε την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής και να μην την εισάγετε προς συζήτηση και επικύρωση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπροσθέτως, ζητούμε οι δύο φορείς να συνεργαστούμε, καταθέτοντας κοινές προτάσεις στην κεντρική διοίκηση, με σκοπό να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο διαχρονικό θέμα που αφορά την μη δυνατότητα αδειοδότησης των προθηκών εντός εσοχών, εντός των ορίων του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.
Υπενθυμίζουμε ότι η πιστή εφαρμογή του νόμου και η αποκαθήλωση των βιτρινών εντός εσοχών, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής εικόνας ρύπων και δυσωδίας στους πλαϊνούς τοίχους των στοών του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.