- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στον Σταϊνμάιερ - Η απάντησή του
Την Αθήνα επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Γερμανίας - Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες
Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων έθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - Νομικά το θέμα θεωρείται λήξαν, είπε ο Πρόεδρος της Γερμανίας
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να απαντά ότι «η νομική μας θέση για τις επανορθώσεις, διαφέρει το γνωρίζετε, για εμάς νομικά το θέμα θεωρείται λήξαν».
Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ
«Οι νομικές μας θέσεις επί του ζητήματος των επανορθώσεων διαφέρει και το γνωρίζετε. Εμείς είμαστε της άποψης ότι νομικά αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν. Ωστόσο, παραμένουμε δεσμευμένοι απέναντι στην ιστορική μας ευθύνη, όχι μόνο αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και αλλού», είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτός ήταν και ο λόγος που με ώθησε να έρθω σε επαφή με τους εναπομείναντες στη Θεσσαλονίκη, με την εβραϊκή κοινότητα και να συζητήσουμε πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα μνημείο για τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν», συνέχισε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.
«Αυτή αποτέλεσε και την εκκίνηση, αν θέλετε, της όλης ιδέας του να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα μουσείο, όχι μόνο αναφορικά με τα θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά και όλα τα θύματα της γερμανικής κατοχής», πρόσθεσε.
«Αύριο θα μεταβώ στην Κρήτη, θα επισκεφθώ ένα από τα μαρτυρικά χωριά και θα μιλήσω δημοσίως, αναφερόμενος στην ευθύνη που φέρουμε εμείς οι Γερμανοί απέναντι στα θύματα και απέναντι στα όσα έγιναν. Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα, το οποίο ωστόσο παραμένει στη σχέση μας του παρόντος. Ένα θέμα το οποίο αναλαμβάνει πολύ σημαντικό ρόλο και δεν θα ήθελα να το αποφύγω».
Στην Αθήνα ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - Το πρόγραμμά του
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας στην Αθήνα.
Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών».
Το βράδυ, στις 20.30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της Έλκε Μπουντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι ισχύει με τα αναδρομικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.