- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ακόμα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την δικαιοσύνη για την Novartis
Tι ανέφερε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης με αφορμή την Novartis
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τομεράχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης με αφορμή την άρση της προστασίας μαρτύρων στην υπόθεση novartis.
«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της νομοθετικής δυνατότητας που προώθησε ο κ. Φλωρίδης, η οποία επέτρεψε στον Εισαγγελέα να άρει το καθεστώς προστασίας δύο σημαντικών μαρτύρων του σκανδάλου Novartis» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται πλέον εκτεθειμένα σε μηνύσεις και αγωγές, οι οποίες προφανώς θα επιδιώξουν το μέγιστο των συνεπειών εις βάρος τους».
Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνει: «Η Πολιτεία έκρινε σκόπιμη την απόκρυψη της ταυτότητας των μαρτύρων, που η Δικαιοσύνη θεώρησε ότι μπορεί να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας και στη συνέχεια τους παρέδωσε έρμαια στους ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο απαλλάχθηκαν. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά σε κράτος δικαίου στην ΕΕ. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση συνιστά απάνθρωπη πολιτική και θεσμική χειρονομία, η οποία καταρρακώνει με απόλυτο τρόπο τον θεσμό της προστασίας μαρτύρων. Ένα υπήρχε ζήτημα άρσης της προστασίας των μαρτύρων, αυτό θα έπρεπε να προκύπτει μέσα από στοιχεία της κύριας δικογραφίας, από τους άμεσα εμπλεκόμενους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Τώρα είναι απόφαση από Εισαγγελέα που δεν έχει ασχοληθεί με τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Αυτό το επέτρεψε η νέα ρύθμιση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με οποιαδήποτε προσέγγιση του κράτους δικαίου, πληγώνοντας το δημοκρατικό πολίτευμα.
Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις θεσμικές συνέπειες. Από εδώ και πέρα, κανένας δεν θα επιλέγει να τεθεί σε καθεστώς προστασίας, διότι μια μεταγενέστερη εισαγγελική απόφαση θα μπορεί να αναιρέσει αυτή την προστασία».
Κλείνοντας υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τις θεσμικές ατασθαλίες της και κακώς επιχαίρει και θριαμβολογεί, ενώ θα έπρεπε να απολογείται πολιτικά. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση, προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και το πολιτικό σύστημα δηλώνει αμέτοχο. Αντιθέτως, έχουμε μια πολιτική παρέμβαση μεγάλου μεγέθους και καθεστωτικού χαρακτήρα. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως κράτος δικαίου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρώην υπουργό Οικονομικών - Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις
Οι δυσκολίες των πλειοψηφιών δεν αναιρούν την αξία της δημόσιας συζήτησης για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε φωτογραφία της Lady Gaga από το «American Horror Story» με τα αρχεία Επστάιν και δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τίποτα
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Ο υπουργός παρουσίασε τα νέα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας
Αυστηροποιούνται οι ποινές για τις φθορές στα οχήματα
Η επιδίωξη της κυβέρνησης δείχνει να ισορροπεί ανάμεσα στον φαινομενικό συμβολισμό και τις ουσιαστικές προθέσεις
«Πιστεύω τον Έλληνα λιμενικό και όχι τον λαθρομετανάστη» επέμεινε ο πολιτικός αναλυτής
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατική διαδικασία και ενισχύεται η διαφάνεια
Η ηθοποιός είχε ανεβάσει την φωτογραφία το 2015
Στην τελική ευθεία η φρεγάτα «Νέαρχος»
Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ζητά θεσμική διαφάνεια για υπόθεση εθνικής ασφάλειας
Καταγγελία του υπουργού Υγείας για παρέμβαση ΜΚΟ σε κλινική της Χίου και απόπειρα καθοδήγησης μεταναστών στο ΕΣΥ ΑΕ
Δεν καταργούνται Πανελλαδικές και ΕΒΕ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ελληνοτουρκικά, άμυνα, ενέργεια, ευρωατλαντικές σχέσεις και το ναυάγιο στη Χίο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει λύσεις άμεσης εφαρμογής για αξιόπιστες μετακινήσεις
Η πελατειακή εφαρμογή και οι ειδικότητες ως άλλοθι
Η βουλευτής της ΝΔ προσέφυγε στον πρόεδρο της Βουλής, επικαλούμενη υβριστικές και συκοφαντικές πρακτικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.