- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σοφία Βούλτεψη: Απάντηση σε δημοσιεύματα για επαφές της με μέλος της πακιστανικής κοινότητας
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της
Σοφία Βούλτεψη: Απάντηση σε δημοσιεύματα για σχέσεις της με μέλος της πακιστανικής κοινότητας
Απάντηση σε σχέση με δημοσιεύματα για σχέσεις της με μέλος της πακιστανικής κοινότητας δίνει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.
Με ανακοίνωσή της η Σοφία Βούλτεψη αναφέρει ότι το υπουργείο Μετανάστευσης συνομιλεί εδώ και πολλά χρόνια θεσμικά με όλες τις κοινότητες και τους/τις προέδρους τους, οι οποίοι/οποίες μεταφέρουν τα αιτήματα και τα προβλήματα των ανθρώπων που εκπροσωπούν και που νομίμως διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι πρόκειται για αιτήματα και προβλήματα σχετιζόμενα κυρίως με τη νόμιμη μετανάστευση, την εργασία, το εργασιακό τράφικινγκ, τις οικογενειακές επανενώσεις και ότι οι επικοινωνίες διεξάγονται πάντα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσία.
Αναλυτικά η απάντηση της υφυπουργού:
«Εδώ και μερικές ώρες έχει στηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης, μια άθλια εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου, καθώς και στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού εμφύλιου πολέμου μέχρις εσχάτων και μιας ανελέητης μάχης επικράτησης και επηρεασμού του ακροδεξιού ακροατηρίου.
Ενημερώνω ότι το υπουργείο Μετανάστευσης συνομιλεί εδώ και πολλά χρόνια θεσμικά με όλες τις κοινότητες και τους/τις προέδρους τους, οι οποίοι/οποίες μεταφέρουν τα αιτήματα και τα προβλήματα των ανθρώπων που εκπροσωπούν και που νομίμως διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για αιτήματα και προβλήματα σχετιζόμενα κυρίως με τη νόμιμη μετανάστευση, την εργασία, το εργασιακό τράφικινγκ, τις οικογενειακές επανενώσεις.
Οι επικοινωνίες διεξάγονται πάντα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, με καλή πίστη και με γνώμονα την κοινωνική ειρήνη. Η δουλειά μας είναι να ακούμε όλους, να παραλαμβάνουμε τα αιτήματα, να εξηγούμε και να βάζουμε τα όρια.
Όσοι νομίζουν ότι θα εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ακροδεξιάς πίτας διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και εμπλέκοντας νόμιμους θεσμικούς φορείς, αλλά και εργαζομένους και ιδιώτες που ουδεμία σχέση έχουν, θα υποχρεωθούν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.
Ειδικά ο κ. Μπογδάνος, που νομίζει ότι «έβγαλε λαβράκι» από μια συνήθη συνομιλία - χρησιμοποιώντας μάλιστα αυτά που λέει ο ένας μόνο συνομιλητής και χωρίς να γνωρίζει την απάντηση - εξάγοντας δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα που αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, να γνωρίζει πως το ψέμα και η διαστροφή έχουν κοντά ποδάρια.
Αυτοί που θέλουν να κάνουν τα καλά παιδιά, να εξασφαλίσουν θέσεις στα ψηφοδέλτια των ακροδεξιών κομμάτων και να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους με ψεύδη και συκοφαντίες, να γνωρίζουν ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι ο λόγος τους και ο λόγος μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη 6 επικουρικών εργαζομένων
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από την Πολιτεία να λάβει μέτρα
Σφιχτοχέρηδες οι τουρίστες - Τα στοιχεία που προβληματίζουν
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρία Σάκκαρη θα παντρευτούν το 2027
«Είμαστε εδώ για την Αριστερά και τους ανθρώπους»
Η λίστα με τις πληρωμές των δικαιούχων
Οι αντιρρήσεις ενοικιαστών που δέχονται ήδη πιέσεις από ιδιοκτήτες για πληρωμή «μισό-μισό»
Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πλατείας Συντάγματος
Γνωστικές προκαταλήψεις και τα παράλληλα σύμπαντα
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση 22 ετών από την έναρξη των Ολυμπιακών του 2004
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ συζήτησαν τον 6ο γύρο στρατηγικού διαλόγου και τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση και ορίστηκε ήδη Ανάδοχος Αποκατάστασης
Αφορά αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 25-54 ετών με 12μηνη σύμβαση και μισθό έως 1.250 ευρώ
Οκτάμηνες συμβάσεις για την άμεση εκτίμηση ζημιών από φυσικές καταστροφές
Στο επίκεντρο μεσαία τάξη, οικογένειες και νέοι - Τι δήλωσε για το Ταμείο Ανάκαμψης
Καμιά συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με ΝΔ - Τι απάντησε για τα «μυστικά δείπνα»
Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.