- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται έλεγχοι και στα φαρμακεία για παράνομες συνταγογραφήσεις
«Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής, είναι τα πρώτα αποτελέσματα του πολύ οργανωμένου ελέγχου» είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται έλεγχοι και στα φαρμακεία για παράνομες συνταγογραφήσεις - «Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής, είναι τα πρώτα αποτελέσματα του πολύ οργανωμένου ελέγχου» είπε ο υπουργός Υγείας
Την έναρξη εκτεταμένων ελέγχων και σε φαρμακεία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την εξάρθρωση κυκλώματος υπερσυνταγογραφήσεων, στο οποίο και εμπλέκονται τουλάχιστον 1.200 ιατροί.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως είναι πιο σύνθετη η υπόθεση των φαρμακείων, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν συνταγές. «Άρα, ο φαρμακοποιός μπορεί εύλογα να πει ότι εμένα μου έφεραν μια συνταγή και την εκτέλεσα. Δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα φαρμακείο επειδή εκτέλεσε κάποιες συνταγές. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφορικά με τον έλεγχο στους γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα «τρέξει» και πίσω από το 2024: «Αυτή τη στιγμή, διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής είναι τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του πολύ οργανωμένου ελέγχου. Έχουμε εντοπίσει 1.200 γιατρούς που εμπλέκονται με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, αλλά ο έλεγχος θα πάει και προς τα πίσω γιατί τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν διαγράφονται. Άρα, όταν τελειώσουμε με το 2024, θα πάμε στο 2023, 2022 κ.λπ.».
Για τους εμπλεκόμενους στις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρούς ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχουν εξαιρεθεί από το σύστημα συνταγογράφησης, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον γιατρό που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 800.000 ευρώ και αν ο ίδιος θα μπορεί να το πληρώσει, είπε: «Αυτό θα το κρίνει η εφορία όταν θα πρέπει να του κάνει εκτέλεση, καθώς εγώ δεν γνωρίζω τι περιουσία έχει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πάρουμε πίσω το παράνομο κέρδος. Αν έχει ακίνητα ή χρήματα την τράπεζα, αυτό δεν το ξέρω εγώ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.