- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παύλος Μαρινάκης: Γνωστές οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά
Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Παύλος Μαρινάκης: Γνωστές οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά
Μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτήθη και για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο χθες, το βράδυ της Τετάρτης.
«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», τόνισε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε: «Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα εθνικής κυριαρχία».
«Είναι δεδομένο οτι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με αυτές της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι η λύση επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εθνική μας θέση. Είναι δεδομένο ότι η επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη του. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μαζί, τι θέλει, δηλαδή, η Κύπρος να προδώσει τον εαυτό της; Δεν πρόκειται να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο όπως αυτή των δύο κρατών. Θα πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο», επισήμανε στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, σχετικά με το Κυπριακό.
Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα βραβεία της χρονιάς, ο πρώην πρωθυπουργός εκδήλωσε την αντίθεσή του σε «”λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον», οι οποίες, όπως είπε συνιστούν και «λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης» που «θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».
Τα «ήρεμα νερά» είπε με νόημα, «όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες».
«Στόχος μας», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Όπως και με το σχέδιο Ανάν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και από την εθνική αξιοπρέπεια».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ο τερματισμός της κατοχής και η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στο βόρειο τμήμα του νησιού.
«Άλλωστε, μην ξεχνάει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2005, πως η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή πρέπει να είναι η βάση», είπε και προειδοποίησε:
«Διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου... Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας. Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.