- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωταγωγήθηκε η Βουλή με το σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού
Δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες
Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως
Με αφορμή τη διεθνή καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού φωταγωγήθηκε η Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, με ροζ χρώμα και το λογότυπο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ - Φώφη Γενημματά».
Η συμβολική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκειμένου σύσσωμη η Εθνική Αντιπροσωπεία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους. Επιπλέον, στόχος είναι η ενθάρρυνση για σωστή ενημέρωση και πρόληψη.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.
«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα που αγκάλιασε την πρωτοβουλία για συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στην εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Ευχαριστώ και τις συναδέλφους και τους συναδέλφους βουλευτές που θα μεταφέρουν στις περιφέρειές τους, σε όλες τις γυναίκες και σε όλους τους πολίτες το μήνυμα για την πρόληψη. Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" την εποχή που ήμουν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας με τρόπο ώστε να νιώθουν όλες οι γυναίκες μια φιλική φροντίδα. Να ξέρουν ότι από τη στιγμή που θα λάβουν το sms με το παραπεμπτικό, θα μπορούν να κλείσουν οι ίδιες ραντεβού για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε όποιο διαγνωστικό κέντρο θέλουν από τη λίστα μας, δημόσιο ή ιδιωτικό. Εάν δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, ας μπουν στο mastografia.gov.gr να διαβάσουν τις οδηγίες, να κατεβάσουν το παραπεμπτικό και να κλείσουν ραντεβού. Εάν δεν θέλουν να το κάνουν ψηφιακά, ας αναζητήσουν στον γιατρό τους το παραπεμπτικό και ας κλείσουν στο κέντρο της επιλογής τους. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της πρόληψης σε όλες τις γυναίκες, διότι αυτό σώζει ζωές. Μέχρι στιγμής, χιλιάδες γυναίκες έχουν σωθεί επειδή δεν άφησαν το sms στο "Διαβάστηκε". Επενδύουμε στην πρόληψη για να ζήσουμε πολλά, υγιή και ποιοτικά χρόνια».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.
Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι ενημερωτικές εκστρατείες, προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, παρακινώντας τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις και να ενημερωθούν σχετικά με την υγεία τους. Η φωταγώγηση του κτηρίου του ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν ορατή σε όλη την Αθήνα και προσέφερε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και δράση στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.