- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μπελέρης για Frontex: «Φυλάσσουν τα σύνορα και σώζουν ζωές»
Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μπελέρης για Μεταναστευτικό: «Εθνικές ακτοφυλακές και FRONTEX φυλάσσουν τα σύνορα και σώζουν ζωές»
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντυ Μπελέρης ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της FRONTEX στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην ορθή εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του επί της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης: η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και για ενισχυμένη στήριξη του Frontex».
Ο Φρέντυ Μπελέρης, αφού ζήτησε και πήρε εκτάκτως τον λόγο, παρέθεσε 5 «κοινώς αποδεκτά σημεία» για το Μεταναστευτικό, μεταξύ των οποίων μεγαλύτερη αλληλεγγύη -και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, καθώς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της Ε.Ε. στη σύναψη συμφωνιών επιστροφών μεταναστών με τρίτες χώρες.
Ολόκληρη η παρέμβαση του:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αντιλαμβάνομαι ότι το Μεταναστευτικό αποτελεί μια αρένα ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια κοινώς αποδεκτά σημεία.
Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξωτερικά σύνορα και πρέπει να μπορεί να τα προστατέψει.
Δεύτερον, ο ρόλος της FRONTEX δεν είναι να παρατηρεί απλά τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά να τα επιτηρεί αποτελεσματικά. Αποτελεί τον ύστατο θεσμικό εγγυητή ότι το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου θα λειτουργήσει με επιτυχία και όσοι προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον ρόλο της, ανάβουν το πράσινο φως σε μια Ευρώπη με εσωτερικά σύνορα και ελέγχους.
Τρίτον, οι εθνικές ακτοφυλακές και η FRONTEX σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές. Τους οφείλουμε ευχαριστίες και όχι αμφιβολίες.
Τέταρτον, η Ευρώπη πρέπει να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική σε ζητήματα επιστροφής μεταναστών σε τρίτες χώρες και να χρησιμοποιήσει την διαπραγματευτική της ισχύ για συμφωνίες μαζί τους που θα τηρούνται.
Πέμπτον, πρωτογενείς ροές σημαίνει δευτερογενείς ροές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη -και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- στις χώρες πρώτης υποδοχής.
Ολοκληρώνοντας, το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, χρειαζόμαστε σύμπνοια αντί για ιδεοληψίες και μονομερείς ενέργειες!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.