- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ντιμπέιτ: Kόντρα Ανδρουλάκη - Γερουλάνου για τα κόκκινα δάνεια
Τι ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ντιμπέιτ: Βολές Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη για τα δάνεια
Δώδεκα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες στο ντιμπέιτ μεταξύ τους.
Η πρώτη ερώτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη έφερε και την πρώτη αντιπαράθεση του αποψινού debate. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς ρώτησε τον νυν πρόεδρο σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και πώς βλέπει το γεγονός πως κάποιοι θεωρούν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αντιπολίτευση, μετά και το θέμα των «11» της ΝΔ.
Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι «juicy» η υπόθεση των 11, αλλά απέρριψε τα περί μη ύπαρξης αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου πολλούς μήνες πριν από τους 11, την είχε ετοιμάσει ο κ. Σπυράκος». Πρόσθεσε ότι «καταθέσαμε σήμερα ξανά τροπολογίες για προστασία πρώτης κατοικίας, ακατάσχετο αγροτικής περιουσίας και ο δανειολήπτης να μπορεί να κάνει προσφορά πριν το δάνειο του πουληθεί στο fund και βέβαια το θέμα του ελεβετικού φράγκου που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες.
Σε αυτό το σημείο, κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο δανειολόγιο και ρώτησε τον πρόεδρο αν είνα ένα μέτρο που το ΠΑΣΟΚ θα υιοθετούσε. «Το μέτρο αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας και το έχουμε δώσει στη δημοσιότητα πριν τις εκλογές», απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης και επέμεινε ότι «η πρόταση λέει να μπορεί να παρακολουθήσει το χρέος του με διαφάνεια».
«Για να πατάξεις τη φοροδιαφυγή, ο καλύτερος τρόπος είναι οι επαγγελματίες να ζητάνε παντού αποδείξεις. Πρεπει να έχεις τα έσοδα για να μπορείς να κάνει την άλλη μέρα μειώσεις. Το κράτος ευθύνεται για ότι αποτυγχάνουμε», ανέφερε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε τον λόγο και ρώτησε τον Π. Γερουλάνο γιατί αυτές οι θέσεις που ανέπτυξε τώρα ο Π. Γερουλάνος δεν τις είχε καταθέσει πριν τις βουλευτικές εκλογές. «Δεν τις κατέθεσα τώρα, τις κατέθεσα πριν 7 χρόνια και ήταν διαθέσιμο και επικαιροποιημένο Ειδικά για το δανειολόγιο: Tα πράγματα εξελίσσονται και ειναι μια νέα πρόταση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.