- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Συνάντηση Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική συναρτάται με την τήρηση των διεθνών συμφωνιών
Στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski είχε νωρίτερα σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Βορειομακεδόνα ομόλογο του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς, διασυνοριακής και περιφερειακής συνεργασίας. Κατά τη συζήτηση, τονίσθηκε από τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι η ευόδωση της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας, συναρτάται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, μεταξύ των οποίων η προσήλωση σε διεθνείς συμφωνίες όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και από την τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Το πρόγραμμα Γ. Γεραπετρίτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, θα λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.
Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Θα έχει, επίσης, χωριστές διμερείς συναντήσεις με την Κοσοβάρα ΥΠΕΞ και τους ομολόγους του του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, του Λιβάνου και της Υεμένης.
Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρακαθίσει, τέλος, στο διατλαντικό δείπνο υπουργών Εξωτερικών, το οποίο διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Antony Blinken και είναι προσκεκλημένοι οι υπουργοί Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.