- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου πιο απαραίτητος από ποτέ
«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δυο χώρες πυλώνες σταθερότητας» είπε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Χριστοδουλίδης: Όσα είπαν μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (19.9) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο, καλωσήρθες για μία ακόμη φορά στην Αθήνα. Είμαστε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και όπως πάντα η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους ενόψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων στο κυπριακό ζήτημα. Επομένως, θα μας δοθεί για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοικτών ζητημάτων σε μια εποχή μάλιστα όπου δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δυο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη. Οπότε θα έλεγα ότι ειδικά σε αυτή τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ».
«Αγαπητέ Κυριάκο να σε ευχαριστήσω για τη συνάντηση. Είναι πάντα ιδιαίτερα χαρά που βρίσκομαι στην Αθήνα, ειδικότερα χθες το βράδυ για να παραστώ σε μια εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή, μια εκδήλωση που είχε μια μαζική συμμετοχή και είναι ενδεικτικό, αν θέλεις, των κοινών μας ανησυχιών λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε μαζί στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, μια κρίσιμη εβδομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Για εμάς, το είπα πολλές φορές και το εννοώ, η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί τη λύση του κυπριακού και είμαι σίγουρος ότι μέσα από την επίλυση του κυπριακού και την πλήρη εξομάλυνση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό που Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι είναι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας. Ευχαριστώ και πάλι», είπε από τον πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για κρίση στον πρωτογενή τομέα και για πελατειακές πρακτικές
«Τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία πορεύονται με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναμένουν απαντήσεις από τη Ryanair – Πιέσεις σε κυβέρνηση και Fraport για λύση
«Βιασύνη και προχειρότητα», λένε από τη ΝΔ
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας στη γεωπολιτική σταθερότητα
Η πλευρά Γερουλάνου ζητά όρια στη διεύρυνση, με αιχμές για επιστροφές στελεχών
Ο υπουργός εξήρε την ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για το έργο της στη μείωση του χρέους
Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την επαναγορά και ορθό τον υπολογισμό της τιμής εξαγοράς
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στα σεμινάρια του ΠΟΥ για την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Ποιοι εξαιρούνται από τον ηλικιακό «κόφτη» των 65 ετών
Σαφές μήνυμα συνεργασίας από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπαράθεση με ΝΔ, με αιχμές για διαφθορά
Στα 2,08 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της απλής στα βενζινάδικα
Ας μην απορούν γιατί είναι κολλημένη η βελόνα, γιατί έγινε σταρ η Καρυστιανού και γιατί ο Μητσοτάκης είναι με απόσταση ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Η υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της η πρώην υπουργός
Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί
Ψηφιακή επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση - Ενοποίηση δεδομένων, ταχύτερη απονομή συντάξεων και άμεση διασύνδεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.